avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... e ceva mai complicat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

e ceva mai complicat

situatia e ceva mai complicata, avem un copil minor (16 ani) asupra caruia nu mi-am putut exercita autoritatea niciodata datorita iubirii excesive a mamei si matusii (care este sora mea) n-m putut niciodata lua vreo masura coercitiva (de felul...nu primesti deoarece ai gresit, sau n-ai facut......atunci cand copilul gresea ceva sau nu facea ceva ce i se spunea, asa cum cred ca e normal pt a corecta intr-un fel comportamentul unui copil, de aici copilul a inteles ca ce zice sau ce cere tata poate fi ignorat deoarece mama il iubeste iar ce vrea sau zice tata n-are nici-o importanta, discutand aceste lucruri cu mama lui aceasta invoca faptul ca metodele mele de corectie sunt gresite iar ea hotaraste singura ce este de facut pt ca, copilul sa nu mai cresca complexat asa cum a cresut ea. de aici relatiile s-au tensionat iar copilul este, cum este si normal, de partea mamei, deoarece aceasta ii permite orice, acum vreau sa divortez si sa-i las pe amandoi sa de descurce pt ca oricum eu nu contez, asa ca...ce nevoie au de mine? dupa cum v-am spus nu vreau sa recurg la violenta! apartamentul in care locuim este bun comun iar noi, parintii, am facut o conventie scrisa de mana prin care ea isi ia angajamentul sa se ocupe de educatia copilului iar eu sa contribui cu cota parte ce mi se cuvine la cheltuielile casei si la intretinerea copilului pe care din pct meu de vedere am respectat-o tot timpul, dar se pare ca nu e deajuns si....situatia este asa cum este.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:05, 17 August 2010
Si care este intrebarea?
chiar daca veti introduce actiune de divort va sugerez sa nu faceti si partaj unde sa renuntati la cota de 1/2 din apartament. sotia dvs pare a avea mental de maresal de va submineaza orice forma de autoritate in fata copilului.
sincer...vreau sa distrug tot ce-am realizat. iar daca se face partaj ce se poate intampla? mentionez ca n-are capacitatea financiara de a ma despagubi si momentan nici eu n-o am, dar pot sa fac rost intr-un termen convenabil! in cazul ca nu doreste sa fie despagubita si nu vrea sa paraseasca locuinta iar eu pot sa o despagubesc putem fi obligati sa locuim in acelasi apartament?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
ianstef, utilizator
nu puteti fi obligati sa locuiti impreuna, se poate vinde si apoi sa impartiti banii.
nu e neaparat nevoie sa faceti partajul imediat dupa divort, il puteti face oricand
Dun cele relatate inteleg ca un divort este iminent.
Promovati actiune de divort apoi partaj.
In cazul in care imobilul nu este comod partajabil si avand in vedere faptul ca inteleg ca intr-un termen rezonabil ati putea achita contravaloarea partii ce se cuvine sotiei, puteti solicita in baza art 673 indice 10 c.proc.civ atribuirea provizorie a intregului imobil.
Daca dvs.in calitate de coproprietar veti achita suma stabilita in termenul stabilit, instanta prin hotararea asupra fondului procesului va atribui imobilul.
Angajati avocat si nu disperati... intotdeauana exista o rezolvare a unor astfel de situatii triste.
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie mai ciudata ianstef ianstef buna seara as dori si eu o informatie!ma aflu intr-o situatie dificila si nu stiu cum sa o depasesc, cel putin pana la divort. de la un timp de vreme ... (vezi toată discuția)
Sentinta judecatoreasca Bunea Ana Vanda Bunea Ana Vanda Avem o sentinta judecatoreasca ca urmare a unui partaj succesoral, asupra unui apartament de 2 camere. La succesiunea dupa tata vine mama vitrega si 3 fete ... (vezi toată discuția)
Divort fara consens la partaj sorinci sorinci Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie - mama si tatal meu au achizitionat un apartament in timpul casatoriei, fiind amandoi titulari de ... (vezi toată discuția)