In anul 1973,tatal meu a cumparat o casa,de la stat,dar in accea vreme,nu se dadea si drept de proprietate asupra pamintului,ci i-a dat doar drept de folosinta pe 332 m (100 sub casa+232 curte).Dupa revolutie prin 2 ordine ale prefectului,tatal meu a primit drept de propriete pe cei 332m(100+232),dar in momentul cind am facut masuratorile pentru cartea funciara (in anul 2007) ,mi s-a gasit in curte cu 190m mai mult.Pe aceasta ultima suprafata,nu am platit impozit niciodata,pentru ca nu stiam de existenta ei,chiar daca ea a existat de la inceput in curtea noastra,unde stam singuri(nu a fost niciodata curte comuna).Intre timp tata(care traieste ,ca si mama dealtfel) mi-a facut acte (in intretinere) pe casa.Cineva mi-a spus ca a aparut o lege sau o completare la o lege(nu stiu exact) , prin care se stipuleaza ca in astfel de situatii(daca se demonstreaza cu martori ,probabil),cel care a detinut terenul pina in acel moment ,poate deveni proprietar,tot printr-un ordin al prefectului.Am facut o cerere in acest sens la primaria BARLAD(unde am domiciliul stabil,locuind in imobilul cu pricina).Ca raspuns mi s-a spus ca am primit odata dreptul de proprietate pe 100m (teren in folosinta) si 232m prin ordinul prefectului si ca nu mai am dreptul sa primesc.Dar fac din nou precizarea ca pe cei 100m+232m aveam acte de la inceput si nu s-a facut nici o masuratoare pentru a mi se atribui.Doar am depus actele care demonstrau ca am 100m sub casa si 232 curte,suprafata pe care am platit impozit mereu.Acum eu vorbesc de o suprafata pe care nu am stiut ca exista ,decit in momentul masuratorii pentru cartea funciara.Cum putem deveni proprietari pe acest teren(adica tatal meu,ca el are deocamdata dreptul la acesta ,cred eu)Multumesc anticipat pentru consulatie si pentru ca suntem in pline sarbatori de iarna si se apropie cu pasi repezi noul an, va doresc multa sanatate si numai bucurii.
Cu deosebit respect Liviu Iacomi
Salut. Am avut anul acesta o speta similara. Solutia a fost o actiune in constatare, prin care instanta a dispus inscrierea in cartea funciara a diferentei de teren care nu aparea in acte (aprox. 300 mp). Ulterior am aflat ca se poate obtine acelasi rezultat prin intocmirea unei documentatii topo facuta de un topometrist, care se depune la Oficiul judetean de cadastru si apoi se intabuleaza / inscrie in cartea funciara. Precizez ca in ambele ipoteze e necesara documentatie cadastrala, astfel ca varianta 2 ar fi mai ieftina si mai rapida.
Bafta.
Expertul topo va intocmi documentatia si va preciza ca din acte rezulta 332 mp iar din masuratori 522 mp. Mai ales ca, daca am inteles bine curtea dvs. are aceasta suprafata, deci, cei 190 mp nu sunt ingraditi separat. Pur si simplu dvs. ati folosit acest teren fara sa cunoasteti suprafata reala acesta nefiind pana in prezent inscris in CF.
Exacta,precizarea D-voastra,va multumesc si va urez un an nou cit mai plin de realizari,precum si sanate,atit dumnevoastra cit si celor dragi.
Sunt pentru prima data pe acest forum si sunt placut surprins de promptitudinea si profesionalismul oamenilor care ne ofera informatiile de care avem atita nevoie.
Un sincer "La Multi Ani" tuturor
Am facut toate actele necesare pentru actualizare,la o societate care se ocupa cu topografia si cartile funciare si pina la urma tot in instanta trebuie sa ajung,pentru ca aceasta suprafata in plus e doar specificata in cartea funciara dar nu sunt si proprietar pe ea.Dreptul de proprietate o da doar instanta.Asa mi-a spus omul care mi-a facut documentatia de actualizare.Cunoasteti alta solutie?
Punerea in posesie
coca_ab
am o casa cu gradina aferenta.dupa 1990 am fost pusi in posesie cu terenul de sub casa ,am primit un ordin al prefectului prin care ni se dadea si gradina dar ... (vezi toată discuția)