avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stagiu cotizare medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stagiu cotizare medical

Buna ziua! Deranjez cu o intrebare! CCC pana la 2 ani se considera stadiu de cotizare pentru concedii medicale?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AndreeaGeorgiana2019 , utilizator 07:11, 1 August 2020
a
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2020
AndreeaGeorgiana2019, utilizator
În perioada în care beneficiază de indemnizația pentru CCC, persoana îndreptățită are calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, în condițiile prevăzute de art. 154 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare.

Perioada în care o persoană beneficiază de indemnizația CCC, constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare.
Va multumesc din suflet. Am uitat sa precizez ca dupa incheierea Ccc la 5.07.2020 am stat o luna in concediu fara plata cu acordul partilor iar acum as vrea ca la 5.08.2020 sa imi faca la serviciu revenire si tot in acea zi sa intru in medical. Este posibil? Ma afecteaza acel concediu fara plata?
Va multumesc!
Nu va afecteaza perioada de CFP.
Va multumesc din inima pt promptitudine si bunavointa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul legal la concediu medical imediat după ieșirea din ccc? Madalina Prise Madalina Prise Buna ziua. Am dreptul legal la concediu medical imediat după ieșirea din CCC? Și dacă răspunsul este afirmativ la aceasta întrebare pot sa primesc ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca lyly64 lyly64 Salariat revenit din CCC. Indemnizatie de concediu medical „Un salariat a beneficiat timp de 2 ani de concediu de crestere copil, a revenit la lucru si dupa ... (vezi toată discuția)
Al doilea copil Simona_Cristina Simona_Cristina Buna ziua momentan sunt in CCC si in data de 01.06.2020 doresc sa ma intorc la locul de munca acesta fiind inainte cu 2 luni pentru a beneficia de stimulentul ... (vezi toată discuția)