avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Tatal sotului meu a murit acum 2luni. Sotul meu este fiul din prima casatorie. Din cea de-a doua casatorie a socrului meu a rezultat o fata minora. Cum se imparte succesiunea intre sotia in viata, fata, fiu din prima casatorie, sora defunctului si mama defunctului. Si o alta intrebare ar fi masa succesorala trebuie obligatoriu sa cuprinda toate bunurile sau ele pot fi separate? Intreb acest lucru pt ca bunicul sotului meu a murit acum 6 ani si nu s-a facut succesiunea pt casa si ceva terenuri deoarece bunica sotului in viata si acum s-a opus si pt a nu o supara nu s-au mai facut actele. Acum noi am vrea sa facem succesiune doar pt bunurile socrului, fara casa si terenurile de la bunic, deoarece bunica nu doreste sa semneze nici un act.Se poate?Daca nu sotul meu are vreun drept din mostenirea de la bunic?
Cel mai recent răspuns: mimiimp , utilizator 22:45, 14 Iulie 2006
Sora si mama defunctului nu pot sa vina la mostenire deoarece sunt mostenitori din clasa a II-a care sunt inlaturati de la mostenire de mostenitorii din clasa I (descendentii ), adica sotul tau si sora acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia si fiul legitim ai unui defunct,impart mostenirea cu fratii acestuia? liliana redai liliana redai :(( Buna ziua,revin cu o noua problema:prietena mea a mostenit in timpul casatoriei,o casa de la bunici,impreuna cu sora ei. In momentul dezbaterii ... (vezi toată discuția)
Succesiune - bani cec.complicat georgi87 georgi87 Buna ziua! Bunicul meu a decedat luna trecuta si a avut pusi niste bani la CEC.inainte sa moara el si sora lui,ziceau ca banii care ii are vor trece automat pe ... (vezi toată discuția)