avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! În cazul în care în ultima lună din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! În cazul în care în ultima lună din concediul ...

Bună ziua! În cazul în care în ultima lună din concediul de creștere copil , "luna tatălui", mama optează pentru concediu fără plată, ea rămâne asigurată în sănătate?
Cel mai recent răspuns: IonelaVT , utilizator 18:21, 2 August 2020
În situația în care persoana îndreptățită optează pentru concediu fără plată , pe această perioadă aplicându-se corespunzător prevederile art. 21 alin. (3) și (4) și art. 22 din ordonanța de urgență.

art.21
....
(3) La stabilirea cuantumului indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate se ia în calcul valoarea indemnizației pentru creșterea copilului.

art. 22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.
Mulțumesc pentru răspuns ! Înțeleg că nu îmi pierd, deci, asigurarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime carte munca dupa icc 3-7ani mamy86 mamy86 Buna seara,in perioada 3-7ani cum figuram pe cartea de munca?La pensie se pune ca vechime?Cu ce salariu suntem incadrati?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Prenatal MarianaAngela MarianaAngela Buna ziua as dori sa va întreb și eu ceva deoarece nu știu cine Mi-ar Răspunde la o astfel de întrebare. Sunt angajata la firma unchiului meu îmi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil Gabriela30032016 Gabriela30032016 Buna seara, Va rog să mă ajutați cu lămurirea următoarei situații. Sunt angajată pe perioada determinata, contractul urmând să \"expire\" în data ... (vezi toată discuția)