avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, după divorț și partaj dacă te ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, după divorț și partaj dacă te recasatoresti, ...

Bună ziua, după divorț și partaj dacă te recasatoresti, noul

Bună ziua, după divorț și partaj dacă te recasatoresti tot cu fostul, reintră în același drepturi asupra a ceea ce noi am împărțit?
Vă mulțumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:12, 11 August 2020
Nu. Raman bunuri proprii ale fiecăruia.
Mulțumesc mult pentru răspuns, chiar nu speram la vreunul. Îndrăznesc la o încă intrebare, vom face un partaj amiabil, el vrea să cedeze partea lui copilului nostru care e major, prin donație, ptr că este mai ieftin, dacă se recasatoreste cealaltă soție sau copii ei vor putea sa conteste și să ceară ceva?
Vă mulțumesc încă o data anticipat pentru răspuns!
Partajul este intre dvs, soții.
Copilul este un terț, fără niciun amestec. Nu are ce cauta in partajul dvs.
După ce finalizati partajul, soțul ii poate dona copilului lotul său.
În caz ca se recasatoreste, soția acestuia poate solicita, reductiunea donatiei (dar numai după decesul sotului și în termen de 3 ani), daca prin aceasta donație i s-a încălcat rezerva succesorala.
Adică la deces, soțul nu mai deține absolut nici un alt bun.
Mulțumesc încă o dată, am uitat să specific că el nu vrea nimic, facem partajul dar partea lui o cedează ptr.copil,am fost sfătuiți să procedăm asa, prin donație, că este mai ieftin. Mulțumesc anticipat!
Este mai ieftin in raport cu ce?

Alte discuții în legătură

Buna ziua. se poate realiza partaj succesoral pentru copii cât ... mire09 mire09 Buna ziua. Se poate realiza partaj succesoral pentru copiii cât sunt în viață eu și soția mea? (vezi toată discuția)
Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Separatia de bunuri in timpul casatoriei - mostenitori Crina.Crina Crina.Crina Bună ziua. Am citit mai multe răspunsuri legate de acest subiect, dar tot nu m-am lămurit deplin. Eu și soțul deținem acum la comun un apartament. El are ... (vezi toată discuția)