Orice testament poate fi contestat. Punct! Și donațiile, care afectează drepturile rezervate. Totul poate fi contestat, din asta trăiesc avocații. Tot ce primesc copiii dvs. de la dvs., prin testament, donații, etc, sunt bunuri personale, deci soții/soțiile acestora nu au drept asupra lor, pe durata vieții. La decesul lor, acestea fac parte din masa succesorală, soții/soțiile, având drepturile prevăzute de lege.
Înțeleg ce doriți să faceți. Vă dau cazul unui amic de-al meu, un copil în țară, altul în State, pur și simplu a trecut pe numele lor totul, deși el cu soția sunt încă "vrej". :) Nu aveți cum să anticipați comportamentul copiilor după moarte, aici intervenind o mare "necunoscută": pretențiile soților/soțiilor. Asta este legea.
mire09 a scris:
As dori să împart bunurile imobile copiilor mei ca după ce eu și soția mea nu vom mai fi ei să își între in drepturi fara ca soții copiilor mei sa aibă drepturi asupra moștenirii lor. Odată făcut acest partaj succesoral daca unul din copii este nemulțumit ulterior poate să îl atace pe celălalt copil? As vrea sa nu se certe și nici să ajungă în tribunale. Ce modalitate as putea adopta?
AV. GABRIELA GERBER a scris:
Da averea poate fi impartita copiilor inca din timpul vietii, existand mai multe astfel de modalitati juridice ( nu e un partaj propriu zis insa). Unele acte juridice isi pot produce efectele de acum, altele la data decesului dvs.