avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare concubin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare concubin

Bună seara. Concubinul soacrei, poate fi evacuat,... dacă la locuința respectivă vorbim de un contract de întreținere cu clauză de abitație viageră doar pentru soacră?.. Deoarece a început sa devină violent la băutură,... și tare aș dori să-i rup oasele!!
Cel mai recent răspuns: eu19788 , utilizator 20:30, 2 August 2020
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi evacuat, dar e bine să aibă oasele întregi la acel moment :)

Să facă soacra plângere penală și să ceară ordin de protecție cu evacuarea din locuință. Iar după ce iese din casă să schimbe yala. Chiar dacă el locuiește acolo cu forme legale (viză de reședință sau domiciliu) nu are dreptul să intre înapoi cu forța.

Ordinul provizoriu se emite mai repede, direct de către polițist, potrivit Legii nr. 174/2018, când constată că există un risc iminent ca viața, integritatea ori libertatea unei persoane să fie puse în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.acă acesta este titularul dreptului de proprietate;

Aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_498...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca socrei ii e frica, actiunea de evacuare o puteti promova si dvs.. il notificati sa se mute, ii dati termen cateva zile si apoi cereti in instanta evacuarea pt lipsa de titlu.
Procedura si mai rapida de atat, e luatul de aripa si azvarlitul afara.
fara violenta, ca respundeti penal.
Mulțumesc pentru răspuns, dar problema este ca soacră-mea ține cu el,cu toate ca el nu locuiește cu forme legale plus că încă mai este căsătorit cu prima soție. Eu și soția am devenit proprietari în urma încheierii contractului de întreținere a soacrei cu drept de abitație viageră. Notarul știu ca ne-a spus ca doar ea are dreptul sa locuiască, fără alți chiriasi..!Doresc acest lucru deoarece consider ca va devenii un pericol pentru cele 2 fete ale mele (11,14 ani).....știm ce hram poartă concubinii..! Întrebarea este.. poate fi evacuat chiar dacă soacră este împotrivă?
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2020
eu19788, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul știu ca ne-a spus ca doar ea are dreptul sa locuiască, fără alți chiriasi..!

Așa este, dacă nu sunteți de acord îl puteți evacua.

Art. 750: Dreptul de abitaţie
Titularul dreptului de abitaţie are dreptul de a locui în locuinţa nudului proprietar împreună cu soţul şi copiii săi, chiar dacă nu a fost căsătorit sau nu avea copii la data la care s-a constituit abitaţia, precum şi cu părinţii ori alte persoane aflate în întreţinere.

Art. 752: Limitele dreptului de uz şi abitaţie
Dreptul de uz ori de abitaţie nu poate fi cedat, iar bunul ce face obiectul acestor drepturi nu poate fi închiriat sau, după caz, arendat.

Urmați sfatul colegei: notificați-l. Poate pleacă de bunăvoie.
Citiți acest articol, poate vă ajută:
(...) atunci când proprietarul unui imobil dorește să îl evacueze pe ocupantul acestuia, după ce dreptul de a ocupa imobilul a încetat, proprietarul va notifica în scris ocupantul, punându-i în vedere să elibereze imobilul pe care îl ocupă fără niciun drept, în termen de 5 zile de la comunicarea notificării. Prin „dreptul” ocupantului „de a ocupa imobilul”, deși acesta nu a avut niciodată un titlu asupra imobilului, trebuie înțeles că a avut permisiunea sau îngăduința proprietarului de a ocupa în fapt imobilul pentru o anumită perioadă și aceast drept a expirat.
...
Dacă locatarul sau ocupantul notificat în condițiile legii refuză să evacueze imobilul, ori dacă locatarul a renunțat la dreptul său de a fi notificat și a pierdut, din orice motive, dreptul de a folosi imobilul, locatorul sau proprietarul va solicita instanței să dispună, prin hotărâre executorie, evacuarea imediată a locatarului sau ocupantului din imobil, pentru lipsă de titlu.

[ link extern ] /

Locuiți cu toții acolo de vă temeți pentru fetele dvs.?
N-ar fi rău să stați de vorbă, totuși, cu soacra. Poate ori unul, ori altul sau chiar amândoi vă mai schimbați părerea și ajungeți la o soluție agreată și de dvs. și de ea, astfel încât relația de familie să nu sară în aer.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc pentru explicații! Cred ca e mai bună varianta cu șuturi în fund!!

Alte discuții în legătură

Dreptul de abitatie jorjon jorjon Un prieten a dobandit un imobil de la o matusa cu pastrarea dreptului de abitatie pentru matusa sa asupra intregului imobil. S/a dus la evidenta pipulatiei si ... (vezi toată discuția)
Soțul mă amenință că închiriază apartamentul dacă plec de acasă. poate face acest lucru, dacă imobilul e pe numele fiicei mele iar eu am drept de abitație viageră? l-boghian l-boghian Buna ziua.Am fost căsătorită,Am divorțat si iar m-am căsătorit cu același bărbat.In timpul divorțului a trecut apartamentul pe numele fiicei mele cu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)