Notarul știu ca ne-a spus ca doar ea are dreptul sa locuiască, fără alți chiriasi..!
Așa este, dacă nu sunteți de acord îl puteți evacua.
Art. 750: Dreptul de abitaţie
Titularul dreptului de abitaţie are dreptul de a locui în locuinţa nudului proprietar împreună cu soţul şi copiii săi, chiar dacă nu a fost căsătorit sau nu avea copii la data la care s-a constituit abitaţia, precum şi cu părinţii ori alte persoane aflate în întreţinere.
Art. 752: Limitele dreptului de uz şi abitaţie
Dreptul de uz ori de abitaţie nu poate fi cedat, iar bunul ce face obiectul acestor drepturi nu poate fi închiriat sau, după caz, arendat.
Urmați sfatul colegei: notificați-l. Poate pleacă de bunăvoie.
Citiți acest articol, poate vă ajută:
(...) atunci când proprietarul unui imobil dorește să îl evacueze pe ocupantul acestuia, după ce dreptul de a ocupa imobilul a încetat, proprietarul va notifica în scris ocupantul, punându-i în vedere să elibereze imobilul pe care îl ocupă fără niciun drept, în termen de 5 zile de la comunicarea notificării. Prin „dreptul” ocupantului „de a ocupa imobilul”, deși acesta nu a avut niciodată un titlu asupra imobilului, trebuie înțeles că a avut permisiunea sau îngăduința proprietarului de a ocupa în fapt imobilul pentru o anumită perioadă și aceast drept a expirat.
...
Dacă locatarul sau ocupantul notificat în condițiile legii refuză să evacueze imobilul, ori dacă locatarul a renunțat la dreptul său de a fi notificat și a pierdut, din orice motive, dreptul de a folosi imobilul, locatorul sau proprietarul va solicita instanței să dispună, prin hotărâre executorie, evacuarea imediată a locatarului sau ocupantului din imobil, pentru lipsă de titlu.
[ link extern ] /
Locuiți cu toții acolo de vă temeți pentru fetele dvs.?
N-ar fi rău să stați de vorbă, totuși, cu soacra. Poate ori unul, ori altul sau chiar amândoi vă mai schimbați părerea și ajungeți la o soluție agreată și de dvs. și de ea, astfel încât relația de familie să nu sară în aer.