avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul mă amenință că închiriază apartamentul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul mă amenință că închiriază apartamentul dacă plec de acasă. Poate face acest lucru, dacă imobilul e pe numele fiicei mele iar eu am drept de abitație viageră?

Buna ziua.Am fost căsătorită,Am divorțat si iar m-am căsătorit cu același bărbat.In timpul divorțului a trecut apartamentul pe numele fiicei mele cu drept de habitatie viageră.Vreau sa plec din cauza neînțelegerilor. Vreau sa merg sa muncesc,încă nu am o pensie.Am varsta de 60 ani.Ma amenința că dacă plec închiriază apartamentul ca sa nu mai am dreptul sa ma întorc.Astept un raspuns de la d.voastra ca nu stiu ce sa fac.Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:47, 8 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asupra inchirierii bunului imobil dispune proprietarul, in speta inteleg ca e vorba despre fiica dvs.

Conform art. 752 C.civ - Dreptul de uz ori de abitaţie nu poate fi cedat, iar bunul ce face obiectul acestor drepturi nu poate fi închiriat sau, după caz, arendat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
El va putea inchiria casa lui nu a fetei.
Daca incearca atunci va trebui sa va adresati instantei aratand ca cel care a inchiriat nu este proprietar si sa evacuati chiriasul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce plecati si nu il dati pe el afara ? Dvs avand drept de abitatie, locuiti acolo cu cine vreti sau singura.
Dvs puteti cere evacuarea lui. E o problema daca va e sot si nu are unde sta.
Are unde locui ?
Daca e violent, puteti cere emiterea unui ordin de restrictie si evacuarea lui ca masura de protectie. Intre timp, dati divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de habitatie. Liuro Liuro Buna ziua ! In urma cu 16 ani m-am combinat cu parintii sotiei la constructia unei case. Acestia detineau terenul pe care era fundatia casei si o dependinta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am si eu o problema legata de un contrat de vanzare-cumparare ... Masu1992 Masu1992 Buna ziua.am si eu o problema legata de un contrat de vanzare-cumparare la care sa atribuit si un drept de abitatie viagera atat pe cladire cat si pe teren.In ... (vezi toată discuția)
Evacuare concubin eu19788 eu19788 Bună seara. Concubinul soacrei, poate fi evacuat,... dacă la locuința respectivă vorbim de un contract de întreținere cu clauză de abitație viageră ... (vezi toată discuția)