In urma cu 16 ani m-am combinat cu parintii sotiei la constructia unei case. Acestia detineau terenul pe care era fundatia casei si o dependinta neterminata. La finalizarea casei, socrii ne-au facut act de VC cu dreptul lor de habitatie. Acum noi vrem sa-i lasam aceasta proprietate cumnatei(sora sotiei mele). Ce acte se pot face incat sa nu afectez dreptul de habitatie al parintilor ,dar ei sa nu afle? Doresc sa nu se afle acest lucru deoarece socrul meu este tata vitreg pentru cumnata mea si nu este de acord cu decizia noastra(desi casa este cu etaj si intrari separate) .
Puteti instraina casa ( nuda proprietate), aveti drept de dispozitie, iar dreptul parintilor nu e afectat.
daca au drept de abitatie pe toata casa, cumnata nu poate locui cu ei fara ca parinttii sa fie de acord.
Pai nu se pierde, indiferent cine e proprietar pe casa ( dvs puteti vinde doar ce aveti- nuda proprietate ), dreptul de abitatie al socrilor ramane si va trebui respectat si de cumnata, nu are voie sa foloseasca locuinta decat cu acordul socrilor.
Intrucat nu e necesar acordul lor la vanzarea casei, nu vor afla imediat, dar nu cred ca veti putea pastra secretul prea mult.
Dreptul de abitatie
jorjon
Un prieten a dobandit un imobil de la o matusa cu pastrarea dreptului de abitatie pentru matusa sa asupra intregului imobil. S/a dus la evidenta pipulatiei si ... (vezi toată discuția)