avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.am si eu o problema legata de un contrat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.am si eu o problema legata de un contrat de vanzare-cumparare ...

Buna ziua.am si eu o problema legata de un contrat de vanzare-cumparare la care sa atribuit si un drept de abitatie viagera atat pe cladire cat si pe teren.In momentul de fata dorsc sa fac un contract de comodat intre mine noul proprietar pe locatie si firma pe care o detin si nu pot face lucrul acesta din cauza clauzei de abitatie.am adus si vechiul proprietar sa semneze ca este de acord cu acest contract si in schimb nici un notar nu vrea sa il facă.imi puteti da un sfat ce ar trebui sa fac sa indepartez acest drept contractual sau macar sa il restrang daca este posibil?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:19, 18 Iunie 2021
Nici un notar nu doreste sa va incheie un contract de inchiriere asupra imobilului pentru care exista constituit un drept de abitatie pentru ca:
Art. 752
Limitele dreptului de uz şi abitaţie
Dreptul de uz ori de abitaţie nu poate fi cedat, iar bunul ce face obiectul acestor drepturi nu poate fi închiriat sau, după caz, arendat.
Solutia este ca beneficiarul dreptului de abitatie si nudul proprietar sa incheie un act aditional la contractul de vanzare prin care transforma dreptul de abitatie viagera in drept de uzufruct viager. Apoi, puteti incheia un contract de inchiriere cu uzufructuarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager ContSters61818 ContSters61818 Sa nu radeti, va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema... Deci, contract de vanzare cumparare pentru un apartament incheiat intre doi soti si o terta ... (vezi toată discuția)
Uzufruct sau drept de uz? catadanitm catadanitm Buna ziua, Sunt propietarul unui apartament si doresc sa ofer unui prieten drept de uz sau uzufruct. Mentionez ca eu doresc in continuare sa raman in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare imobil directia de venituri izabell izabell Buna ziua,as dori sa stiu de ce la Directia de venituri din orasul meu ,imobilul care este proprietatea mea prin Contract de vanzare-cumparare eu avand drept ... (vezi toată discuția)