avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inregistrare imobil directia de venituri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inregistrare imobil directia de venituri

Buna ziua,as dori sa stiu de ce la Directia de venituri din orasul meu ,imobilul care este proprietatea mea prin Contract de vanzare-cumparare eu avand drept de nuda proprietate, mama de uzufruct viager, figureaza pe numele tatalui meu????
Mentionez ca eu mai detin un imobil cumparat anul trecut,pe numele meu.
Acest lucru l-am sesizat cand a trebuit sa platesc impozitul pe cele 2 imobile la Directia de venituri. Nu mi se pare in regula. Ce trebuie sa fac?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 08:41, 4 Februarie 2010
Nuda proprietate = Drept de proprietate care a suferit o restrangere temporara prin aceea ca posesia si folosinta asupra bunului ce face obiectul sau au fost transmise unei alte persoane, beneficiare a unui drept de uzufruct, uz sau abitatie.

Este inregistrat la DTIL pentru ca "nudul proprietar" are drepturile/obligatiile cei revin proprietarului.

Uzufruct = Dreptul unei persoane (uzufructuar) de posesie si folosinta a unui bun care apartine altei persoane, cu obligatia de a conserva substanta bunului si de a le restitui proprietarului la incetarea uzufructului (vezi art.517-564 Cod Civil).
Uzufructarul nu are obligatia de a plati taxe si impozite.,

Cu stima
In termen de 30 de zile de la incheierea contractului de vanzare-cumparare, prin care dvs. ati dobandit nuda proprietate, acest act trebuia inregistrat la directia de impozite si taxe locale, astfel imobilul in cauza urmand sa figureze pe numele dvs. daca nu ati indeplinit aceasta formalitate, cei de la primarie nu aveau de unde sa stie de modificarea survenita in situatia juridica a imobilului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct pasniciuc andrei pasniciuc andrei MI POATE SPUNE CINEVA CE INSEAMNA CA ISI REZERVA DREPT DE UZUFRUCT,AM GASIT INTR-UN CONTRACT SI NU INTELEG.mULTUMESC (vezi toată discuția)
Uzufruct viager ContSters61759 ContSters61759 Buna! Ieri am fost sa depunem o cerere de eliberare a cardului de identitate pentru un membru al familiei care are domiciliul in alt oras, si ii expira CI.Cum ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)