avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Perioadă suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Perioadă suspendare permis

Buna seara

Am nevoie de ajutorul dumneavoasta.

Pe data de 3 Iulie 2019 mi s a întocmit un proces verbal pentru neacordare de prioritate.
Au spus ca am fost filmat nu am semat și am mers in instanta. După expirarea dovezii am depus permisul la Udiste pe 19 Iulie 2019.
Pe baza actului de grefa l am recuperat pe 30 Iulie. 2019.
In apel 2020, am pierdut pronunțarea hotărârea definitiva avand loc pe 29 Iunie 2020.
Pe 14 Iulie am depus din nou permisul și mi s a spus sa vin după 30 de zile ca perioada de 12 zile din 2019 nu se i a in considerare .
Am făcut cerere la comandant care fără nici o explicatie a confirmat ca permisul îmi este reținut 30 de zile.
Exista un act normativ care nu permite scăderea perioadei inițiale ?
Mi se pare un abuz pentru ca ART 100 prevede suspendarea dreptului de a conduce pe 30 de zile și nu pe 30+12 adică 42 de zie .
Va mulțumesc anticipat pentru timpul și atenția acordată.
Cel mai recent răspuns: parvu emilia , utilizator 19:10, 9 August 2020
În ce dată ati depus plângerea contravențională?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În ce dată ati depus plângerea contravențională?
Anul trecut in Iulie (2019 )
Plangerea contravenționala a fost depusă in termen, pe 30 Iulie 2019.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2020
parvu emilia, utilizator

Asta am înțeles și din ce ati scris inițial.
V-am întrebat in ce data ati depus-o, nu in ce luna.
Plangerea contravenționala suspendă executarea.
Practic din ziua in care ati depus plângerea contravenționala, puteați obtine certificatul de grefa pentru a va ridica permisul de conducere.

parvu emilia a scris:

Anul trecut in Iulie (2019 )

Alte discuții în legătură

Permis retinut puncte penalizare lucianalex lucianalex Salut imi cer scuze daca mai exista vreo discutie asemanatoare insa nu am gasit si am si eu o problema si as vrea sa imi raspunda cineva care a mai patit sau ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat liviubozgan liviubozgan Buna ziua, Am urmatoarea situatie: pe data de 30 iunie 2019 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce ptr 90 de zile. Deoarece intruneam conditiile necesare ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal retinere permis PATRASCU_IUL PATRASCU_IUL Buna ziua, Mi s-a retinut permisul de conducere pentru 90 de zile. Am facut contestatie la Judecatorie. Intrebarea mea este daca in situatia in care ... (vezi toată discuția)