avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ! Lucrez din luna august 2019 la o firma , ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ! Lucrez din luna august 2019 la o firma , de curand ...

Buna ziua ! Lucrez din luna august 2019 la o firma , de curand aceasta firma s-a inchis in luna iulie 2020 si am trecut pe alta firma cu acelas patron . Eu vineri am ajuns la munca am descarcat ceva foarte greu si nu m-am simtit bine am sunat patronul ca plec ca nu ma simt ok si am mers la doctor el mi-a dat un concediu medical mai mult ca zile din cauza problemelor de spate care le am mai exact 3 hernii de disc . In fine sambata ma trezesc ca imi scrie pe mesaj patronul ca de ieri eu am desfacut contractul de munca si ca nu mai are nevoie de serviciile mele ca conform contractului ma poate da afara fara preaviz deoarece sunt in perioada de proba . Problema e ca se bat cap in cap si concediul meu medical luat in aceasi zi si concedierea mea care a fost facuta prin mesaj pe telefon a doua zi fara o instiintare in scris semnata sau altceva ! Cum trebuieste procedat si ce pot face ? Daca am gresit semnele de punctuatie si cuvinte imi cer scuze si sper sa ma intelegeti
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 5 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

Ati anuntat angajatorul ca vi s-a dat concediu medical ?
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da am anuntat si el zice ca e nelegal ca ce doctor elibereaza concediu medical pe 18 zile ca doar in cazuri extreme se elibereaza asta a fost raspunsul lui
Am trimis scanat pe mail concediile medicale si pe mesaj scanate si transmis ca le trimit in decursul zilei de maine in original prin fan curier . Drept urmare el ma blocat si pe mail si pe whatsapp
Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii.

Prin urmare, daca l-ati anuntat , in acest caz,va trebui sa amane concedierea dvs la revenirea din concediu medical.
Am inteles mai am o intrebare doctorul a cerut o adeverinta de la angajator! Daca el refuza sa o elibereze cum procedez ?

Alte discuții în legătură

Incertitudine loc munca Cristina_Gabriela1969 Cristina_Gabriela1969 Buna ziua, am o problema legata de locul de munca. Lucrez la firma din septembrie 2014, cu un contract de munca pe perioada nedeterminata. La inceputul ... (vezi toată discuția)
Concediere Cristi1987 Cristi1987 Buna ziua !!! Pe data de 27.06.2013 revizorul firmei unde activez prin telefon m-a anuntat ca miine trebuie sa plec intr-o deplasare de o zi impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Concediata fara preaviz garabetcristina garabetcristina am fost concediata fara preaviz fara nici un motiv si as vrea sa stiu daca pot face ceva (vezi toată discuția)