avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere contraventionala

buna seara ,sotul meu a fost sanctionat cu amenda contraventionala in val de 3600lei si cu avertisment pt. savarsirea fartelor prevazute de art.101 din1 pct.9conform O.U.Gnr195/2002.In data de 15.12 a acrosat un autoturism parcat neregulamentar pe partea carosabila din cauza conditiilor meteo nef.cu drum alunecos si pt ca din contrasens un tir a efectuat manevra de depasire intand in banda noastra de mers,sotul a luat putin volan dreapta fata noastra ,atunci sotul a luat putin volan dreapta pt ca daca nu intra in noi, punand si frana masina a alunecat in masina care era parcata cu fata pe parta noastra de mers ,avea cam 20 30km/ora,eram impeuna si cu cei 2 copii ai nostri. Politistul. se cunostea foarte bine cu propr. masini,avariate nu au fost rau masinile ,consider ca daca avea viteza masina parcata se urnea de pe loc si erau avariate si motooarele amb.masini .sotul sa inteles cu proprietarul masini sa i dea asigurarea ,dar dom. pol. ia facut poces verbal ia spus sa adauge la mentioni ca e de acord sa i cedeze asig. prop.si sa semneze ,dar dupa ce a semnat pol. a adaugat amenda ,sa luat sotul de el ca nu e legal in momentul acela dom. pol. ia vorbit foarte urat mai adaugand ca mai bine ne acrosa tirul pe noi si nu mai faceam tam-tam si nu avariam nici masina unei doamne doctor care presta serviciul la dansul in comuna. Vreau sa va mai spun ca pe pr.verbal nu e scris codul nr.pers. corect sau citet. Se poate contesta procesul verbal,dom.pol putem sa-l dam in judecata pt ca a facut abuz de uniforma si a incheiat pr. verbal in mod abuziv,iar doamna care avea masina parcata masina cu fata pe partea carosabila era si in apropierea unui pod cam15-20m sau mai putin ,daamnei nu i sa intocmit pr.verb ca nu a parcat neregulamentar.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:35, 17 Decembrie 2009
Puteti sa contestati procesul verbal in instanta,iar in cererea de chemare in instanta motivati prin relatarea celor intamplate.
Stimata doamna ,
Aveti dreptul legal sa contestati procesul verbal. Instanta de judecata va stabili daca aveti sau nu dreptate! Orice parere personala asupra sanselor dvs de castig nu ar fi decat pura speculatie.
Eu va doresc succes!
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am obligatia legala sa anunt accidentul la politie? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Am parcat pe partea dreapta regulamentar, m-am asigurat in oglinzi, am deschis usa sa ies afara si un tir mi-a acrosat usa, nu e paguba mare, ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier bicudaniel bicudaniel In seara de 25/02/2011 ma deplasam pe o strada din bacau si la o usoara curba cu linie continua am vazut un tir parcat cu fata catre mine,am vrut s-a depasesc ... (vezi toată discuția)
Avariere conducta gaze cu autovehicul maneas maneas Buna ziua!in data de 02.05.2011 ma aflam la volanul unui autocamion ,transportind marfuri generale ptr un supermarket dintr-un mare oras.Accesul la rampa de ... (vezi toată discuția)