avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Autoturism achizitionat pe PFI, radiat deja, si ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Autoturism achizitionat pe PFI, radiat deja, si transfer pe PF

Autoturism achizitionat pe PFI (medic), PFI ce a fost suspedat, ulterior inchis

Buna ziua,

Sotia a avut incepand cu anul 2013 un PFI, fiind medic. Au fost incasari pana in luna iunie 2016, cand acesta a fost suspendat, ea angajandu-se.
In anul 2014, a fost achizitionat pe PFI un autoturism, ce a fost folosit in scop personal, dar si in activitatea entitatii, sotia neavand carnet.

In urma suspendarii PFI-ului, ulterior inchiderii acestuia anul trecut, masina a ramas inmatriculata pe PFI, platind impozit cat si RCA ca si persoana juridica.
Intentionam sa vindem masina, si ne-am dus la serviciul de taxe si impozite din orasul unde locuim sa trecem masina pe persoana fizica, pe numele sotiei. Cei de la primarie ne spun ca singura varianta ar fi sa facem vazare-cumparare intre PFI si PF, dar nu mai putem face acest lucru, PFI-ul fiind deja inchis. Sincer si chiar daca ar fi fost activ, nu mi s-ar fi parut corect, in urma vanzarii rezultat venit, ce trebuia impozitat.

Am inteles ca PFI-ul nu are personalitate juridica, si eventualele bunuri achizitionate pe PFI, in urma radierii lui, ar trebui sa intre in partrimoniul persoanei fizice ce a avut PFI-ul.

Exista ceva in legislatia romana care ne poate ajuta sa transferam masina pe PF, in urma radierii PFI?

Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Deduceri rca, casco, revizii, impozit local ale auto pe pfi cu contract de comodat catre pf? sanien sanien Buna ziua, As dori sa rog comunitatea pentru un raspuns la aceasta situatie: Logodnica are un PFI (medic). Pe PFI este achizitionat un autoturism (masina ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit si contributii pensie si sanatate Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, sunt medic colaborator ( un fel de PFi) si sunt si salariata in spital de stat. Pt 2023 am un profit sub 12 salarii brute minime pe economie, dar am ... (vezi toată discuția)
Anpis refuza plata ajutorului coronavirus doctorS doctorS Sunt medic pensionar si efectuez garzi intr-un spital cu circuit inchis, in baza unui contract de plata cu ora ca si PFI (persoana fizica independenta). ... (vezi toată discuția)