avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... ANPIS refuza plata ajutorului coronavirus
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

ANPIS refuza plata ajutorului coronavirus

Sunt medic pensionar si efectuez garzi intr-un spital cu circuit inchis, in baza unui contract de plata cu ora ca si PFI (persoana fizica independenta). Spitalul respectiv si-a incetat activitatea ca urmare a situatiei actuale.
Am aplicat pentru ajutorul de stat. Am primit un mail de la ANPIS prin care sunt anuntat ca NU mi se va plati acest ajutor deoarece contul bancar al PFI este pe "persoana fizica"?!
Cand am infiintat PFI m-am interesat la autoritati si mi s-a spus ca NU trebuie sa am cont pe persoana juridica, deoarece PFI este persoana FIZICA. De asemenea, cand am platit impozitele la ANAF nu a fost nevoie de cont pe persoana juridica.
Este o "reglementare" special facuta ca sa nu ni se plateasca de fapt acest ajutor? Inteleg ca nu sunt singurul in aceasta situatie...
Ce am de facut ca sa imi pot primi ajutorul respectiv?
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2020
doctorS, utilizator
Cel mai recent răspuns: doctorS , utilizator 13:43, 4 Mai 2020
Bună ziua !
PFI este o formă hibridă între PFA și pf, de aceea ANAF v-a dat un CIF.
Așadar, aveți obligația să deschideți cont bancar pentru PFI, distinct de contul personal, unde evidențiază încasări și plățile aferente PFI.
Cu acel cont aplicați pentru obtirea indemnizației.
Succes!
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2020
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat

Multumesc pentru raspuns, ma scuzati ca totusi insist.
Cand am infintat PFI mi s-a spus ca legislatia NU speciifca obligativitatea de a deschide cont pe "persoana juridica", eu fiind persoana FIZICA independenta, nu juridica.
Contul deschis este folosit doar pentru operatiuni legate de PFI si nimic altceva.
Ca sa deschid un cont pe persoana juridica acum ar insemna sa ma deplasez fizic la o banca, incalcand carantina - deci e imposibil.
Pana acum s-a putut folosi contul respectiv la incasari pe PFI, plata obligatii catre ANAF etc. si nu am fost anuntat ca ar fi ilegal?!
Acum cand ANPIS trebuie sa ne plateasca acest ajutor, brusc nu mai e bun contul!
Totusi,,, nu e cam "transparenta" toata situatia?
Puteți solicita deschiderea unui cont la bancă și /online.
Sau puteți să vă deplasați fizic la bancă În interes profesional.
Sau mai aveți și varianta să scrieți pe declarația pe proprie răspundere că "mergeți la avocat"!
Dacă aveți nevoie de "acoperire", vă stau la dispoziție...
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
NU, nu pot deschide cont online pentru PFI!
De fapt NU mi-ati raspuns care e baza legala in temeiul careia mi se cere sa am cont pe persoana juridica cand eu NU SUNT persoana juridica?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de plata a ajutorului covid pe motiv ca persoana nu are cont bancar de persoana juridica?! unteolog unteolog Sotia e medic si se intretine din garzi platite cu ora, prin intermediul unui PFI (persoana fizica autorizata) Spitalul unde colabora fiind unul mic, s-a ... (vezi toată discuția)
Abuz al anpis, refuz de plată ajutoare coronavirus. Laizi Laizi Bună ziua, Sunt medic pensionar, făceam gărzi prin PFI și pe perioada pandemiei nu am avut nici un fel de activitate deoarece spitalul la care lucram a ... (vezi toată discuția)
deschidere cont bancar pentru profesie liberala dragoscosmin23 dragoscosmin23 Buna ziua. Sint medic si am obtinut de la Administratia Financiara certificatul de inregistrare fiscala sub forma: Nume Prenume- Medic CNP: ... (vezi toată discuția)