avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicari auto neregulamentare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicari auto neregulamentare

Buna ziua,

Joia trecuta mi-a fost ridicata masina din Sibiu, desi consider ca am parcat regulamentar: pe o strada din centru, in zona A de parcare, am parcat lateral intre 2 masini. In spate era un singur loc de parcare pentru persoane cu handicap, semnul era pe trotuar la 1 m de locul pe care am parcat eu. Aveam tichetul de parcare pe parbriz, platit pana la 16.15, masina mi-a fost ridicata la 15.51, pe motiv ca locul pe care parcasem eu era cel pentru persoane cu handicap (cineva a facut reclamatie si i-a chemat pe cei de la ridicari auto), iar locul din spate de fapt n-ar fi fost un loc de parcare, ci doar un colt hasurat. Mentionez ca de obicei pe strada respectiva sunt cel putin 3 masini parcate in spatele celui cu indicatorul de handicap, iar pe trotuar nu se vede nici o hasura si nici pe locul revendicat de persoana cu handicap nu este nici un semn vizibil. Am fost nevoita sa platesc taxa, ca sa-mi pot ridica masina, dar as vrea sa depun totusi contestatie ca sa vad in primul rand fotografiile pe care le-au facut la fata locului si pentru ca nu sunt semnalizate bine locurile de parcare. Politistul de la ridicari a incercat sa ma intimideze ca s-ar putea sa mi se dea si o amenda de parcare pe locuri cu handicap, daca o sa fac contestatie. Mie mi se pare clar un abuz din partea lor. Va rog sa-mi spuneti ce e de facut in situatia asta si ce sanse reale am.
Pot atasa o schita a locului, pentru o intelegere mai clara a situatiei.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Ridicare masina de pe proprietate privata- profi rom food iliuta20 iliuta20 Astazi in jurul orei 14.30 am parcat masina in parcarea Profi de pe strada Aries din Timisoara Dupa ce am facut cumparaturile (circa 10 minute) am iesit ... (vezi toată discuția)
Amenda auto ggiulia1 ggiulia1 Buna ziua , Am nevoie de ajutor . Am parcat pe o stradă laterală la marginea bordurii ( fără a urca masina pe trotuar) in dreapta mea fiind semnalizare ... (vezi toată discuția)
Contestare ridicare auto FeelLikeANut FeelLikeANut In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l ... (vezi toată discuția)