avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Buna ziua! Doresc sa cumpăr un apartament nou de la o ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Buna ziua! Doresc sa cumpăr un apartament nou de la o persoana ...

Buna ziua! Doresc sa cumpăr un apartament nou de la o persoana juridică. Apartamentul valorează mai mult de 450 000 lei fără tva. La valoarea cerută se va adauga cota de Tva. Se pare ca având în vedere valoarea ridicata a apartamentului nu pot beneficia de cota redusă de tva de 5%. Am inteles de la dezvoltator ca se urmărește să se scoată sau sa se extindă acest plafon. Imi puteti spune daca aveti cunoștință de acest subiect? Stiti sa fie in discutie modificarea acestui plafon? Multumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri!

Alte discuții în legătură

Tva aplicabil la cumpararea unei a doua locuinte cashalot cashalot Care este cota de TVA aplicabil la cumpararea unei a doua locuinte, dupa ce prima a fost cumparata cu cota de 5% de catre o persoana fizica impreuna cu sotia? ... (vezi toată discuția)
Tva apartament Tudor Stefana Tudor Stefana Buna ziua! Am cumparat in 2020 un apartament cu TVA 5% (corespundea limitelor de suma). Doresc sa achizitionez anul acesta un alt apartament, sub 450 mii lei ... (vezi toată discuția)