avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA apartament
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA apartament

Buna ziua! Am cumparat in 2020 un apartament cu TVA 5% (corespundea limitelor de suma). Doresc sa achizitionez anul acesta un alt apartament, sub 450 mii lei fara TVA. Va rog sa-mi spuneti daca mai pot beneficia de cota redusa de 5%. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 13:22, 29 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca achizitionati pana la 31.12.2023, da, TVA va fi 5%, in anul 2024 TVA va fi 9%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Tva 5% la imobiliare allexias allexias Am achzitionat in 2020 un apartament care se incadra prevederilor legale de tva 5% si l-am achitat integral tot in 2020. Legea prevedea 5% TVA fara a ... (vezi toată discuția)
Tva cota redusa achizitie apartament Dragos Stefan Dragos Stefan Buna ziua, In contextul modificarilor pe TVA la achizitia de locuinte cu cota redusa care se vehiculeaza in spatiul public (de la 5% la 9%), daca am ... (vezi toată discuția)