avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața.Va rog frumos o întrebare privind ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața.Va rog frumos o întrebare privind timpul de ...

Bună dimineața.Va rog frumos o întrebare privind timpul de lucru După cate ore de munca firma este obligată să-ți acorde cele 2zile libere?E normal sa lucrezi cate 54 de ore continuu fara liber ? Exemplu:Am avut liber săptămână trecută miercuri și joi și acum lucrez cate 9 ore timp de 6 zile,am liber joi și vineri acum?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 4 August 2020
1. Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

2. Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.

3. Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica.
In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

4. In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.

In speta, in fiecare saptamana ar trebui sa aveti 48 de ore consecutive de repaus.
Cu alte cuvinte patronii fac ce vor .Trăim in Romania
Nu toti...sunt patroni care respectă legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru, zile libere consecutive DLR DLR Buna seara, Am si eu o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati. Am urmatorul program la serviciu: Sap. 1: Duminica 13 Noiembrie - Sambata 19 ... (vezi toată discuția)
Recuperare zile lucrate in weekend marauder marauder Eu stiu asa...daca angajatul lucreaza sambata, atunci are liber duminica (zi nelucratoare) si luni (libera pt ziua de sambata lucrata). Angajatul va primi ... (vezi toată discuția)
Zi de repaus in avans cata8 cata8 Buna ziua, Am si eu o intrebare : daca stiu ca voi lucra duminica , as putea sa-mi iau liber in avans , adica vineri si sambata?:O (vezi toată discuția)