avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua. Dacă o persoană a fost implicată intr-un ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua. Dacă o persoană a fost implicată intr-un proces ...

Buna ziua.
Dacă o persoană a fost implicată intr-un proces penal, iar între timp a decedat, sentința rămâne valabilă? Procesul s-a încheiat după deces cu plata despagubirilor si a cheltuielilor de judecată de către inculpat.
Sunt trecute aceste sume pe seama moștenitorilor?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:44, 4 August 2020
sumele fac parte din datoriile mostenirii, iar cei care accepta mostenirea le vor plati.
acceptance mostenirii nu este obligatorie.
Mostenirea nu a fost dezbatuta.
Se poate pune sechestru pe bunurile moștenitorilor in cazul asta?
Hotărârea instanței este valabilă și în cazul când una dintre părțile implicate a decedat.
Se poate executa silit orice bun moștenit care a aparținut debitorului decedat.
Moștenitorii pot fi executați silit doar pe bunurile primite ca moștenire, după dezbaterea succesiunii.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita persoana decedata ??!! irinarotaru irinarotaru Buna ziua ! Mama mea a decedat in urma cu 1 an. Anterior decesului facuse un imprumut bancar, imprumut fara garantii, fara giranti si fara o asigurare in ... (vezi toată discuția)
Cum se face cu o datorie a unui parinte care a murit? Didi27 Didi27 Buna ziua!.. Ma confrunt si eu cu o mare prblema... tatal meu a decedat acum cateva luni .. si avea cateva datorii. El a luat imprumut de al 2 banici( ... (vezi toată discuția)
Raspund urmasii? ContSters118675 ContSters118675 Buna ziua, In cazul unui proces prin care se cereau despagubiri, dar in care nu s-a dat sentinta definitiva, iar inculpatul a decedat, urmasii acestuia pot ... (vezi toată discuția)