avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... raspund urmasii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

raspund urmasii?

Buna ziua,
In cazul unui proces prin care se cereau despagubiri, dar in care nu s-a dat sentinta definitiva, iar inculpatul a decedat, urmasii acestuia pot raspunde? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 18:36, 30 Decembrie 2009
Daca mostenitorii(urmasii) defunctului accepta si dezbat succesiunea dupa defunct , da! Fiindca ei preiau atat activul , cat si pasivul prin acceptarea mostenirii!B-)
Da,daca decesul inculpatului a intervenit în cursul procesului penal şi exista o constituire de parte civilă, sunt incidente prevederile art. 21 Cod de procedură penală, conform cărora, în acest caz, acţiunea civilă rămâne în competenţa instanţei penale, introducându-se în cauză moştenitorii inculpatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. dacă o persoană a fost implicată intr-un proces ... donny donny Buna ziua. Dacă o persoană a fost implicată intr-un proces penal, iar între timp a decedat, sentința rămâne valabilă? Procesul s-a încheiat după ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)
Imprumut la banca,persoana decedata rodica-cris rodica-cris BUNA ZIUA! TATAL MEU A LUAT UN IMPRUMUT DE LA BANCA IAR DUPA 4 ANI A DECEDAT CONTRACTUL L-A SEMNAT DOAR TATAL MEU.MAMA NU LUCREAZA SI VREAU SA STIU CE SE ... (vezi toată discuția)