avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Chemarea in judecata, indexarea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Chemarea in judecata, indexarea pensiei

Chemarea in judecata a guvernului / statului pentru nemajorarea pensiei la 1 sept. 2020:
Intrebare: care este procedura juridica?
Asociatia Nationala a Pensionarilor si Federatia Nationala au declarat ca vor actiona statul in judecata pentru indexarea pensiilor la 1.09, cu alta valoare in afara de 40%. Ce presupune acest lucru? Trebuie liste nominale, avocat etc? Statul va fi actionat, sau CNPP? Se poate actiona "la global", prin aceste Organisme, sau numai nominal?
Multumesc frumos?
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
raser, utilizator
Cel mai recent răspuns: freeanifer , utilizator 15:24, 13 Octombrie 2020
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Accesul la justitie e neingradit , poate oricine actiona . Vorba e daca are sorti de izbanda. O lege poate fi prorogata. Dar , vorbind asa , ca intre noi , pensionarii , vi se pare logic sa creasca ceva - orice - cu 40% dintrodata ? in afara de aluat... Eu sunt pensionara de aproape 4 ani , am iesit cu o pensie cam de 75% din ultimul salariu , cam cum era pe vremuri cuantumul pensiei ( pe legea 3 ) . In nici 4 ani , pensia mea a ajuns cu peste 300 lei mai mare decat salariul din anul pensionarii , si asta nu e normal . Nu am avut, de-a lungul vietii salarii mai mari si in ultima perioada mai mici , nici vorba , nici grupe de munca . Si mie mi-ar place o pensie cat de mare , banii nu sunt prea multi niciodata , dar ce nu are logica si acoperire economica , nu are si pace... Si noi , pensionarii putem gandi, ca nu doare , si asta ar trebui sa facem cand ne uitam la posturi tv sau la politicieni care, in cautare de audienta sau voturi , ne spun ce stiu ca vrem sa auzim....
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
CHKa, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată doamnă,
Mulțumesc pentru răspuns! Întrebarea mea se referea exclusiv la procedura de acționare în judecată. Faptul ca-mi vorbiți de „creșterea aluatului”, îmi dovedește că nu ați citit legea pensiilor (Lg 127/2019), lege aprobată, promulgata, publicată etc. Cred că nu știți nici ce este prevăzut pentru anul viitor, când toate pensiile trebuie recalculate după o altă logică.
Dacă sunteți mulțumită cu puțin sau cu nimic, să fiți sănătoasă! Părerea mea este că dvs. nu gândiți ca un pensionar!
Stimate @raser , ati fost agesiv in raspunsul dvs. si zau ca nu meritam asta . E adevarat , raspunsul meu nu este unul juridic , vroiam doar sa va indrept atentia si in alta directie , atata tot . Sa stiti ca am studiat legea 127/2019 , doar ma privste si pe mine . Stiu si de ce a fost initiata si adoptata , si stiti si dvs. : pentru ca suntem multi , cam 5,5 milioane , si , daca multumesti pensionarii , ai tot atatea potentiale voturi. E adevarat ca nu gandesc ca un pensionar , nu e nevoie sa gandesc ca cel putin 90% dintre noi , vreau sa cred ca pot gandi si singura . Numarul nu garanteaza ca au si dreptate . Si va argumentez de ce spun asta : in 2016 , cand am intrat in sistem , am avut salariul de cam 530 euro , la cursul de atunci , iar pensia mea de 400 euro , sume nete . Astazi, pensia mea este de 560 euro , la cursul de azi , deci mai mare decat salariul , in nici 4 ani . De la 01.09.2021 , odata cu schimbarea modului de calcul , pensia mea bruta va fi de peste 900 euro , luind un curs de 5 lei/ euro, presupun ca se va ajunge la acest nivel . Am ceva peste 60 punctaj de pensie , puteti face si dvs. calculul. Ei bine, asta spuneam eu , ca nu e normal ca pensia mea sa ajunga la aproape dublul salariului fara sa fie justificat prin inflatie , ati vazut , am transformat tot in euro . Si in nici un caz o asemenea crestere nu este sustenabila , nici pe termen scurt , cu atat mai putin pentru ( practic ) totdeauna . Vedeti ce se intampla in economie , ca doar de acolo vin bani la buget , se inchid firme , creste in ritm alert somajul , in intreaga lume. Amintiti-va ce a insemnat in 2008 falimentul unei banci americane , si la ce criza mondiala s-a ajuns, mi-e teama sa ma gandesc ce criza ne asteapta in conditiile de azi . In opinia mea , sa aplici aceasta majorare in procentul prevazut nu se poate face decat dand drumul tiparnitei de bani. Si vom ajunge iar sa fim milionari , cum am mai fost , si de fapt sa traim de pe o zi pe alta . Soarta unor eventuale procese eu nu o stiu , dar si cu legea 250/2007 s-au deschis actiuni si rezultatele au fost zero . Urarea dvs. sa fiu sanatoasa , chiar daca a fost malitioasa , eu v-o intorc , dar cu toata sinceritatea - sa aveti sanatate multa .
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, eu m-am adresat "Avocat.net" în speranța ca voi primi un răspuns de specialitate. Cu ceva ani în urma, avocații răspundeau la astfel de întrebări. Acum, se pare ca s-au mai modificat regulile. Altfel, pentru impresii, păreri, idei, exista alte medii de socializare!
Cele bune!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Scuze pentru intruziune.
"Intrebare: care este procedura juridica? " Care este totusi procedura ?
Pe cont propriu . Un model de chemare in judecata care trebuie depus la Curtea de Apel.

Va multumesc anticipat.

raser a scris:

Doamna, eu m-am adresat "Avocat.net" în speranța ca voi primi un răspuns de specialitate. Cu ceva ani în urma, avocații răspundeau la astfel de întrebări. Acum, se pare ca s-au mai modificat regulile. Altfel, pentru impresii, păreri, idei, exista alte medii de socializare!
Cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorarea punctului de pensie. buna seara .as dori sa -mi spuneti daca pot face cerere de chemare ... negut negut BUNA SEARA .AS DORI SA -MI SPUNETI DACA POT FACE CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA PENTRU NEMAJORAREA PUNCTULUI DE PENSIE CU 40% la 1 septembrie 2020.MULTUMESC (vezi toată discuția)
Dar dacă aș renunța acum la această pensie până la pensionarea ... ciorneidumitru ciorneidumitru Dar dacă aș renunța acum la această pensie până la pensionarea de drept ? (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere - parintele debitor primeste cetatenia altui stat alenicol alenicol Avem si noi o nelamurire legata de consecintele asupra pensiei de intretinere, daca tatal, rezident permanent intr-o alta tara, cu drept de munca si tot ... (vezi toată discuția)