avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Se pot institui popriri in starea de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Se pot institui popriri in starea de alerta? Din cate ...

Buna ziua! Se pot institui popriri in starea de alerta? Din cate stiu acest lucru nu este posibil, pana la data de 1 septembrie 2020.
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 12:51, 7 August 2020
Conform OUG 48/2020 "Nu se declanşează măsuri de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanţele comerciale şi civile pe toată perioada stării de urgenţă, a stării de alertă până la data de 1 septembrie 2020. Măsurile dispuse anterior nu se aplică în cazul executărilor silite privind creanţele civile sau comerciale ce au drept titlu hotărâri judecătoreşti pronunţate în materie penală pentru soluţionarea laturii civile a cauzei. Măsurile de suspendare a executării silite a sumelor urmăribile sau disponibilităţilor băneşti se aplică de drept de către organele de executare şi instituţiile bancare sau terţi popriţi, fără nicio altă formalitate", mai prevede amendamentul.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executari silite carmensorin carmensorin Dupa aparitia Decretului Presedintelui Romaniei pentru instituirea starii de urgenta dar si OUG 29/2020 cuprind o serie de prevederi ce vizeaza executarea ... (vezi toată discuția)
Proprie salar anaf sorinmicu77 sorinmicu77 Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Este vreo lege sau ordonanta de guvern care amana pe timpul pandemiei executarile silite de la anaf? (vezi toată discuția)
Amanare plata contributii imm ematoni ematoni Buna ziua. A intrat in viguare deja ordonanta prin care IMM-urile pot plati cu amna re de 30 de zile a contributiilor, iv=nclusiv a TVA-ului? Imi puteti ... (vezi toată discuția)