Buna ziua. O lucrare de izolatie la o parte comuna a imobilului a fost facuta gresit si s-au produs pagube materiale. La plata lucrarii a contribuit doar un proprietar( nu exista asociatie) si factura si chitanta sunt pe numele lui. Are sens sa mearga sa reclame la OPC doar cu documentele amintite? Si are dreptul sa o faca? Multumesc!
are dreptul fiindca el e clientul. in rest, descrierea e prea generala. faptul ca nu exista asociatie va este imputabil. platitorul a avut de suferit? care e pozitia prestatorului? la opc se merge si cu dovada ca s-a incercat concilierea conflictului.
Nu exista asociatie si nu inteleg de ce ne este imputabil. In orasul nostru mai bine de 80% din proprietari nu sunt organizati in asociatii, stam putin diferit, nu exista de zeci de ani asociatii, CET-uri.
Mai pe larg:
La intrarea in scara, chiar deasupta intrarii, exista o uscatorie comuna. Acoperisul ii era deteriorat. Eu locuiesc la et. 1 si la orice ploaie apa se scurgea de pe acoperis pe peretele meu.
Pentru ca pe nimeni altcineva nu deranja am adus o firma (care mi-a dat factura si chitanta) ca sa izoleze. Au izolat dar la prima ploaie in uscatoria respectiva curge apa din greu. Acolo au bunuri si ceilalti locatari. I-am chemat sa vina sa repare, nu au venit. Le-am mai scris o data, iar au promis. Am incercat sa conciliez conflictul prin mesaje scrise de o luna. Azi daca nu vin pana la amiaza as merge la OPC dar ma intereseaza daca are sens. Multumesc.
felicitari celor 80%. fiindca nu aveti asociatie ceilalti locatari se pot indrepta impotriva dvs. daca au fost pagubiti din cauza asta.
dincolo de asta, este intr-adevar de competenta OPC. acolo e nevoie sa aratati documentatia de executie (minim factura), precum si mesajele scrise pe care le-ati schimbat. in acest fel aratati si ca ati incercat rezolvarea amiabila si cu buna credinta a problemei. ce poate face opc-ul, daca va da dreptate: ii poate ameninta, amenda, suspenda activitatea pe o perioada. opc-ul nu-i poate obliga sa repare, refaca, sa plateasca banii pe lucrarea proasta.