avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vreau sa recuperez banii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vreau sa recuperez banii

Buna, as vrea niste sfaturi, pareri...treaba sta in felul urmator, stau la etajul 4, am apartament cu doua camere, am avut probleme cu acoperisul blocului, ma tot ploua in casa, la fiecare ploaie peretii se udau si curgea apa pe langa prize si pe becul din camera. Tavanul de pe hol a picat si partial in bucatarie si cele doua camere. Am tot izolat singura de multe ori acoperisul, deoarece pe vecinii ce stau sub mine nu-i interesau, numai cand ajungea apa la ei veneau repede sa bata la usa ca sa facem ceva ca sa nu mai ajunga ploaia la ei. Pana cand in 2008 am izolat cu o firma acoperisul, avem contract si chitanta, am platit din banii mei 2000 lei si acuma vreau sa-i recuperez, sa se imparta egal deoarece acoperisul ii comun. Am tot trimis cereri la asociatia de locatari ca sa ma ajute cu vecini dar acesti au rezolvat nimic. Cineva mi-a dat ideea de a-i da in judecata pe vecini ca am sanse ca sa castig si sa-mi recuperez banii dar as vrea sa dau si asociatia de locatari deoarece ei trebuiau sa rezolve aceasta problema, pe ei nu-i intereseaza.... Mentionez ca am izolat in 2008 si are ceva ca-i dau in judecata numai acuma? Am garantie 10 ani la contract. Astept raspunsuri, pareri. Va multumesc!
Din pacate nu mai aveti ce face la mai mult de 4 ani de la data reparatiei, intervenind prescriptia.

Puteati sa va recupereti foarte usor suma achitata de la asociatia de proprietari deoarece terasa blocului este un spatiu comun, obligatia de a repara aceasta suprafata cazand in sarcina tuturor proprietarilor membrilor asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparare acoperis bloc isa81 isa81 Buna ziua, am cumparat un apartament la etajul 4/4 in 2013, iar in acest an, in urma unei ploi s-a udat o portiune de tavan si chiar a inceput sa picure apa ... (vezi toată discuția)
Izolare parter annaliax annaliax Locuiesc la parterul unui bloc cu 10 etaje. Din cauza faptului ca in beciul blocului s-au facut niste lucrari pentru conductele de apa a ramas o spartura la ... (vezi toată discuția)
Apartament abandonat, reparatie acoperis draganandreea draganandreea Buna ziua, noi locuim la etajul 3 dintr-un bloc cu 4 etaje si vecinul de deasupra noastra nu mai locuieste in apartament de vreo 10 ani. vine de vreo doua ori ... (vezi toată discuția)