avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament abandonat, reparatie acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament abandonat, reparatie acoperis

Buna ziua, noi locuim la etajul 3 dintr-un bloc cu 4 etaje si vecinul de deasupra noastra nu mai locuieste in apartament de vreo 10 ani. vine de vreo doua ori pe an sa constate ce s-a mai distrus in apartament si atat, in rest nu il intretine, in consecinta ii ploua la propriu in locuinta (blocul nu are acoperis si fiecare locatar de la etajul superior si-a facut acoperis singur, mai putin el). datorita conditiilor de la el din apartament a inceput si noua sa ni se infiltreze apa in dormitor (proaspat renovat) si bucatarie. la orce ploaie mai puternica sau ninsoare ne curge apa de la el din apartament (avem cheia lui si am constatat ca are balti prin camere). contactandu-l nu a fost deloc interesat sa ia vreo masura. ce putem face? cum il putem determina sa faca ceva pentru a nu mai ploua in interior?
Conform legii, repararea acoperisului blocului revine Asociatiei de Proprietari, iar costurile se suporta de catre toti membrii asociatiei, nu numai de cei ce locuiesc la ultimul etaj.

Probabil ca nu toti membrii asociatiei au inteles acest lucru si pentru a nu mai fi discutii fiecare s-a apucat sa repare...

Daca la dvs. in asociatie, nu se aplica asa legea si fiecare locatar de la ultimul etaj repara acoperisul de deasupra lui cu propriile fonduri, atunci nu aveti ce sa faceti decat sa va apucati si dvs. sa il reparati... adica la fel ca ceilalti.
Daca aveti cheia de la apartamentul vecinului se poate intelege ca aveti "in grija" apartamentul respectiv.
Faceti o asigurare de locuinta facultativa care sa acopere si riscul inundatiilor de la vecin si apoi lasati asiguratorul sa recupereze banii de la vecin.
imi puteti spune ce numar are legea care obliga asociatia sa faca acoperisul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa recuperez banii georgiana92 georgiana92 Buna, as vrea niste sfaturi, pareri...treaba sta in felul urmator, stau la etajul 4, am apartament cu doua camere, am avut probleme cu acoperisul blocului, ma ... (vezi toată discuția)
Pagube provocate de vecin acati acati Locuiesc la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje. Apartamentul de deasupra mea este nelocuit de vreo 5 ani. Din cauza ca nu are acoperis s-a degradat la modul ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)