avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pagube provocate de vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pagube provocate de vecin

Locuiesc la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje. Apartamentul de deasupra mea este nelocuit de vreo 5 ani. Din cauza ca nu are acoperis s-a degradat la modul ca ploua in el si apa a ajuns la mine. De anul trecut exista un proprietar care vine din cand in cand si goleste vasele de apa, dar asta nu rezolva problema.
Deja mi-a fost degradat tavanul din sufragerie, un dormitor, baie si balcon, in conditiile in care apartamentul meu a fost renovat recent. Am solicitat cheia pentru a merge sa golesc vasele atunci cand se impune dar, desi apartamentul este gol, a refuzat. Cum trebuie sa procedez, pentru ca situatia nu mai poate fi tolerata?
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 15:33, 13 Februarie 2010
Inteleg ca vecinul de la etajul 4 are probleme cu terasa. In apartamentul sau "ploua" pentru ca terasa blocului este deteriorata.
Terasa face parte din partile si dependintele comune si este in proprietatea tuturor locatarilor din acel imobil-bloc.
Dvs. ati putea lua legatura cu administratorul si presedintele As. de Proprietari, sa le expuneti problema dvs. si sa le solicitati sa repare terasa. Costurile reparatiei se impart la toti proprietarii conform cotei indivize pe care o detin din partile si dependintele comune.

Astfel cum ati descris situatia nu vecinul este vinovat ci Asociatia de Proprietari ca nu a luat masuri de reparare a terasei. In aceeasi situatie se afla si vecinul dvs. Poate fi vinovat doar pentru ca nu a instiintat asociatia si nu a solicitat remedierea problemei (neglijenta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am urmatoarea situatie: sunt proprietarul unui apartament ... RaduB123 RaduB123 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: sunt proprietarul unui apartament aflat la etajul 8 intr-un bloc de 10 etaje. Ultimele 2 etaje sunt etaje retrase si au ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Probleme cu infiltratiile de la terasa blocului alexxa_1900 alexxa_1900 Buna seara, Am o problema urgenta: problema cu infiltratiile de la terasa blocului a inceput acum 6 ani, la momentul respectiv incepuse sa mi se infiltreze ... (vezi toată discuția)