avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Includerea unei clauze prin care sa se garanteze ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Includerea unei clauze prin care sa se garanteze imposibilitatea instrainarii unui imobil care se va dobandi prin vanzare cu intretinere -uzufruct viager

Buna ziua! In cazul incheierii unui contract de vanzare a unui apt. cu clauza de intretinere viagera, prin consensul partilor se poate insera o clauza de imposibilitate a instrainarii imobilului cat timp traieste uzufructuarul? Si in ce conditii ar putea fi reziliat la o
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
Nikole59, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:35, 8 August 2020
Buna ziua,

Se poate, dar nu e absolut necesara daca este vorba de siguranta uzufructuarului.

Va recomand totusi sa consultati un avocat. La astfel de cazuri e necesar si un aviz IML daca vanzatorul este o persoana in varsta sau cu handicap, plus alte acte.

Cu stima,
Negoita Constantin
Multumesc pt raspuns.Cea care vrea sa faca un astfel de act sunt eu si am doar 61 de ani..Important este ca cei xu care vreau incheierea cobtractului sunt dispusi sa 8ncludem o clauza de imposibilitate a vanzarii apt. cat timp traiesc eu.Deci legal se poate solicita includerea unei astfel de clauze, ca altfel ma pot trezi ca cumparatorii vand apt cu uzufruct cu tot.

cnegoita a scris:

Buna ziua,

Se poate, dar nu e absolut necesara daca este vorba de siguranta uzufructuarului.

Va recomand totusi sa consultati un avocat. La astfel de cazuri e necesar si un aviz IML daca vanzatorul este o persoana in varsta sau cu handicap, plus alte acte.

Cu stima,
Negoita Constantin

Nu e nevoie.
Dacă se va pune problema vânzării, va fi nevoie și de acordul dvs, ca uzufructuar.
Pai noul cod civil spune ca nudul proprietar poate vinde apt. cu preluarea uzufructului.Si atunci eu pierd.
ce pierdeti ?
Nudul vinde doar ce are, nuda proprietate, dvs nu aveti nicio grija.
Daca vinde, trebuie sa va intretina in continuare si nu cred c or s-o faca, iar asta duce la rezolutiunea contractului la cererea dvs.
Nimeni nu va cumparta doar nuda proprietate, asa ca stati linistita.

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate vinde un teren agricol extravilan dat in arenda si pentru care exista uzufruct viager? cyan cyan In ce conditii se poate vinde un teren agricol extravilan pentru care exista uzufruct viager ? Terenul este dat in arenda si se intentiioneaza vanzarea ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager stefania-andreea stefania-andreea In decembrie 2010 matusa mea mi-a facut contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager.As dori sa stiu daca ea ar putea in vreun fel sa \"atace\" ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager? alina.u alina.u Buna ziua! Vreau sa va cer sfatul cu urmatoarea problema: parintii mei sunt divortati, in momentul de fata se afla in proces de partaj. Principalul bun pe care ... (vezi toată discuția)