avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incheiere contract inchiriere inainte de termen. Am un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incheiere contract inchiriere inainte de termen. Am un contract ...

Incheiere contract inchiriere inainte de termen.

Am un contract de inchiriere al unui apartament ce se incheia la 1 August 2020, am dat in scris notificare in Iulie, semnata de ambele parti.

Conform contractului, in lipsa notificarii cu 60 de zile inainte de data finalizarii, se considera extins pe inca 12 luni.

In contract, exista o clauza ce spune ca se poate inceta contractul: "prin rezilierea unilaterala, cu obligatia acordarii unui preaviz scris de 60 de zile (perioada in care chiria va fi achitata pana in ultima zi de preaviz). Nerespectarea termenului de preaviz de catre Locatar duce la pierderea garantiei."

Noi am parasit apartamentul pe 29 iulie.

Proprietarul cere chiria pe August si Septembrie sau August si pastreaza garantia.

Conform contractului, eu inteleg ca putem renunta la garantie si nu e nevoie sa platim nicio chirie in plus.

Cine are dreptate si cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:10, 7 August 2020
Eu zic sa renuntati la garantie si sa nu-i mai dati nimic, va incadrati in clauza de mai jos
Nerespectarea termenului de preaviz de catre Locatar duce la pierderea garantiei."

Mai vrea banii... sa se adrese instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de inchiriere inainte de termen alexandrurl30 alexandrurl30 Buna ziua, Vin la dvs cu o intrebare legata de contractul de inchiriere incheiat cu proprietarul apartamentului unde stau. Contractul a fost incheiat pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)
Renunțare la apartamentul închiriat înainte de termen. proprietarul spune că sunt obligat să stau până la sfârșit, este adevărat? Parpaab Parpaab Salut. Sunt student si am luat la începutul facultății un apartament in chirie. Acum cand s-a terminat facultatea ceilalți baieti cu care stăteam au ... (vezi toată discuția)