avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am constatat ca la plata intretinerii apare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am constatat ca la plata intretinerii apare "abonament telefon ...

Am constatat ca la plata intretinerii apare "abonament telefon " o suma ce a variat din 2017 de la 90 de lei la... 200 din octombrie 2018 pana în prezent.
Specific:
În nici o adunare generală nu s-a discutat o asa cheltuială și nici în comitetul executiv!
L-am întrebat pe administrator dar nu a vrut să-mi răspundă!
Ce fel de abonament ar fi acesta de 200 de lei?
În 3 ani..... Au fost peste 6000 de lei încasări abuziv.

Specific.. Acum fuge de a mai tine adunarea generală pe anul 2020 invocând criză de coronavirus.
Va mulțumesc anticipat.. Mihai.
Cel mai recent răspuns: Cojocaru mihai , utilizator 08:33, 8 August 2020
Contestati aceasta suma IN scris la presedinte.
Nu raspunde la contestatie sau nu vrea sa o primeasca... depuneti sesizare la primarie.
Nici asa nu vor... organizati dvs., cel putin 20% din membrii asociatiei, o adunare generala, schimbati conducerea, faceti un audit financiar si actionati in instanta vechea conducere pentru recuperarea prejudiciului, daca auditul constata ca exista unul...
1-Conform disp L nr 196/2018 reprezentantul legal al asociatieid e proprietari este presedintele de asociatie,care este factor decizional
2-Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari,cu limita de competenta de executie
3-Daca va aflati in termenul legal,aveti dreptul sa contestati valoarea si natura impunerii din lista de intretinere pe care o considerati netemeinic si nelagal impusa
Presedintele de asociatie are obligatia legala sa raspunda la contestatie,in termen de 10 zile
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Ionut.ion a scris:

Contestati aceasta suma IN scris la presedinte.
Nu raspunde la contestatie sau nu vrea sa o primeasca... depuneti sesizare la primarie.
Nici asa nu vor... organizati dvs., cel putin 20% din membrii asociatiei, o adunare generala, schimbati conducerea, faceti un audit financiar si actionati in instanta vechea conducere pentru recuperarea prejudiciului, daca auditul constata ca exista unul...

Va mulțumesc pentru răspuns
... cred ca voi urma tot pașii legali și în final ajung tot la tribunal.
Și acum l-am prins pe scara și mi-a zis ca "abonamentul" defapt e și pentru cumpărarea unor tablete ce la folosesc ei... Administratorul și presedintele. Specific: în nicio adunare generală sau a comitetului executiv nu e stipulata o astfel de "cumparare "!
Acum da nici cu fugitii adinistratora și-a dat demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme grave la blocul meu Genoveva Marin Genoveva Marin Bună seara! 1.Este normal ca la un bloc de 160 ap. salariile să insumeze 10.000 lei/ luna? Nu există nicio bază legală care să reglementeze suma ... (vezi toată discuția)
Conflict intre asociatie de pr si administrator nikescu nikescu BUNĂ ZIUA, SUNTEM O ASOCIATIE DE PROPRIETARI MICĂ , CU 10 FAMILII, CONSTITUITĂ LEGAL, CU STATUT JURIDIC, CU PRESEDINTE , COMISIE DE CENZORI. ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari bogdanA2012 bogdanA2012 Buna ziua, Asociatia de Proprietari este obligata sa aiba Presedinte? Sau este suficient sa aiba doar Comitet executiv, administrator, cenzor etc. Va intreb ... (vezi toată discuția)