Buna ziua, am fost angajata intr-o institutie publica pana in luna mai 2020 cand am iesit la pensie. Va rog sa-mi spuneti daca pentru perioada lucrata beneficiez de vouchere de vacanta?
Va multumesc
Multumesc frumos pentru raspuns. Se poate sa-mi spuneti temeiul legal? In luna iunie am transmis pe mail o cerere catre institutia centrala, in luna iulie am virat impozitul de 10% aferent perioadei lucrate si fara nici un raspuns mi-au fost returnati banii la sarsitul lunii iulie. Saptamana trecuta au fost date voucherele in format electronic. Ce pot sa mai fac? Nici in contractul colectiv nu este stipulat acest aspect.
Normele metodologice privind acordarea voucherelor de vacanță - H.G. nr. 215 din 4 martie 2009
art.12
...
(2) Cuantumul acordat salariaților, alții decât cei prevăzuți la art. 3 alin. (2), sub forma voucherelor de vacanță se stabilește, în condițiile legii, de către angajatori proporțional cu perioada de exercitare a raportului de serviciu sau durata contractului de muncă, într-un an calendaristic.
Vouchere de vacanta
stefisofi
Am o situatie la care caut un raspuns la care institutiile la care am lucrat si la care lucrez in prezent ma paseaza de la uni la alti.
Din 2016 pana in mai ... (vezi toată discuția)