avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, In aceasta perioada ma aflu in concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, In aceasta perioada ma aflu in concediu de ingrijire ...

Buna ziua,
In aceasta perioada ma aflu in concediu de ingrijire copil ( 2 fetite gemene).
Am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsul la 2 intrebari.
1.Sunt obligata sa ma intorc la serviciu atunci cand copiii implinesc 1 an si 10 luni, in situatia in care renunt la stimulentul de insertie?Pot sa stau in CIC pana implinesc copiii 2 ani si sa beneficiez de indemnizatie?
2. In situatia in care revin la serviciu la implinirea varstei de 1 an si 10 luni a copiilor, avand in vedere ca sunt gemene , voi primi stimulentul de insertie x 2?

Multumesc pt raspunsul dvs!
F
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 9 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In situatia in care nu doriti stimulent de insertie :
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna.
In aceste conditii, mama persoana care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

2. Veti primi un singur stimulent de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)