avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Casa la rosu
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Casa la rosu

Buna ziua! As dorii sa ma ajutati cu miste sfaturi in următoarea problema. Doresc sa achizitonez o casa la stagiul de casa la rosu, problema este ca nu este intabulata deoarece nu s-a făcut receptia lucrărilor, iar autorizația de constructie a expirat acum câțiva ani. Casa a fost construita cu autorizație de construcție, firma specializata si diriginte de șantier. Ce imi recomandați in cazul acesta? Cum se procedează tranzacția de vânzare cumpărare. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 20:02, 9 August 2020
Nicidecum sa nu il cumparati fara sa fie inscrisa in cartea funciara.
Cum ajungeti sa il inscrieti sincer nu as putea sa va zic deoarece nu cunosc anul cand s-a dat autorizatie de construire, dar a-ti avea 2 variante.
1. Inscriere pe stadiul de executie si va aparea in cartea funciara ``casa efectuata in proportie de 70%`` de exemplu.
2. Sau se poate inscrie constructia toata

Ma repet daca nu am vazut actele si nu stiu anii nu as putea da un raspuns concret. Dar nicidecum sa nu il cumparati fara sa fie inscrisa pe stadiul de executie macar in CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptie si intabulare constructie noua pclaudia13 pclaudia13 Buna ziua. In cazul in care eu ridic din banii parintilor, pe un teren cumparat de mine, o constructie pe care nu reusesc sa o finalizez pana la casatoria mea, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o constructie in timisoara, izolata pe exterior, ... Laurinaclipei Laurinaclipei Buna ziua, am o constructie in Timisoara, izolata pe exterior, plasa, geamuri si gardul zidit, intrebare mea este, in ce stadiu pot intabula constructia, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie floredfox floredfox Este necesara autorizatie de construire pentru lucrari la o constuctie nefinalizata pe hotar ,constructie ,,la rosu\'\' din anul 1992? (vezi toată discuția)