avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor. ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Contract de executie lucrari.

Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune juridica.

In baza a doua contracte din 2005, au fost executate niste lucrari de instalatii (la doua proiecte). In urma convocarii comisie pentru receptia la terminarea lucrarilor din 2008, la unul din proiecte au fost formulate obiectiuni, iar la celalalt proiect comisia a dispus amanarea receptiei pana la efectuarea remedierilor la primul proiect, fara a sa fi fost formulate alte obiectiuni.(precizez ca, desi comisia a fost legal constituita, hotararea de amanare a receptiei nu a fost semnata de majoritatea simpla din numarul membrilor prezenti in comisie).
In 2009 s-a semnat procesul verbal la terminarea lucrarilor pentru proiectul cu obiectiuni. Am notificat de nenumarate ori Investitorul pentru a obtine receptia la terminarea lucrarilor si pentru proiectul amanat insa nu am primit nici o reactie.
Intrebarea este, pot sa ma bazez pe acest proces verbal in instanta, desi nu e semnat de majoritatea simpla din membrii comisiei (cum prevede regulamentul de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii), in conditiile in care am incercat de nenumarate ori sa obtinem reconvocarea comisiei de receptie, dar nu am reusit??? Vreau ca receptia la acest proiect sa aiba aceeasi data cu receptia la proiectul care a avut obiectiuni (iulie 2009), in conditiile in care obtinerea receptiei a fost conditionata de efectuarea acestor remedieri.

Va multumesc!

Problema este
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 13:34, 18 Decembrie 2009
Eu cred ca puteti cere obligarea investitorului la intrunirea comisiei si efectuarea receptiei (obligatie de "a face"), actiune in care puteti utiliza procesul-verbal mentionat ca pe o proba utila si pertinenta (dar nu si concludenta) si pe care va trebui sa o coroborati cu alte probe ( celelalte inscrisuri, martori, contracte de executie etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptie santier ,regie proprie ili47 ili47 Nu stiu cand se poate face ,receptia ? la primaria ,la urbanism m-i s-a spus ca numai dupa terminarea drumului de acces , dupa realizarea instalatiilor ,ect ... (vezi toată discuția)
Contract comercial- obligatie de a face ContSters189303 ContSters189303 Buna ziua, In cazul unui contract de antrepriza, beneficiarul refuza sa semneze situatia de lucrari, procesul verbal de receptie finala dupa ce antreprenorul ... (vezi toată discuția)
Receptie lucrari in regie proprie violeta Marian violeta Marian Daca unitatea a executat lucrari de consolidare la o cladire, cum se face receptie la terminarea lucrarilor si cine face parte din comisia de receptie? (vezi toată discuția)