avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar arestat - suspendare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar arestat - suspendare

Buna ziua, cum pot suspenda raportul de serviciu daca la institutie nu s-a primit un document oficial ca salariatul este arestat preventiv?
Ultima modificare: Luni, 10 August 2020
VivieneV, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 10 August 2020
Codul Administrativ
art. 513 Suspendarea de drept a raporturilor de serviciu
(1) Raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcționarul public se află în una dintre următoarele situații:
....
e) este arestat preventiv, se află în arest la domiciliu, precum și în cazul în care, față de acesta s-a dispus, în condițiile Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările și completările ulterioare, luarea măsurii controlului judiciar ori a măsurii controlului judiciar pe cauțiune, dacă în sarcina acestuia au fost stabilite obligații care împiedică exercitarea raportului de serviciu;
....

In speta, angajatorul se poate adresa Parchetului sa confirme sau nu arestarea persoanei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea masurii arestului la domiciliu dupa pronuntarea hotararii cezarad cezarad Am o intrebare. O persoana a fost in arest la domiciliu vreo 3 luni. Intr-un final, s-a dat o hotarare de condamnare, prin care a fost condamnat de Judecatorie ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim cf codului muncii art 52 (1) lit c1 Anamuresana Anamuresana Am CIM suspendat conform art 52 (1) c1 : In cazul în care împotriva salariatului s-a luat, în condiţiile Codului de procedură penală, măsura controlului ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am o cunoștință care a dat mita și a ocupat ... DENYYY DENYYY Bună seara! Am o cunoștință care a dat mita și a ocupat un post la o instituție publica. DNA a descoperit acesta și ii anchetează pe cei care au luat ... (vezi toată discuția)