avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul meu legal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul meu legal

Buna ziua
Acum 4 ani am cunoscut un barbat cu care m am casatorit dupa cateva luni,in Londra.in momentul cand l am cunoscut el a cumparat o casa la rosu in Romania , cu banii lui,dar actele le a facut pe numele mamei lui.Am inceput sa muncim amandoi aici in Londra, strangeam bani, trimiteam in fiecare luna acasa, pentru a termina casa, de toate aceste lucruri ocupandu se cumnatii mei din partea lui inclusiv soacra mea,Acum nu vor sa recunoasca ca am trimis bani ..Sotul meu dupa doi ani in care am trimis bani cash si transfer bancar precizez,casa a devenit locuibila le a spus sa se mute in casa, inclusiv soacrei mele. Am inceput sa mergem acasa cu gandul sa ne mutam de tot in.Romania si tot timpul investind in casa bani
Dupa 4 ani, acum in 2020, Sotul meu vrea acte pe casa, pe tot ce a investit acolo, dar soacra mea nu mai vrea sa I transfere tot pe numele lui , pe motivul ca si cumnatii mei au bagat bani , dar fara sa ne intrebe,Cum pot sa mi recuperez macar partea mea de bani investiti acolo, pentru ca nu pot locui cu ei, nu am.unde , au ocupat toata casa,vor jumatate din casa,iar ei nu au investit mai mult de 10000€, iar soacra mea nu poate dovedi a a avut acesti bani pentru casa
Multumesc
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca puteti dovedi ca ati trimis bani in vederea construirii casei formulati o actiune in fata instantei de judecata si solicitati restituirea sumelor investite.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin mediere dna. Apelati la un mediator si puteti rezolva repede problema. Altfel va asteapta ani buni de judecata cu costuri foarte mari. Succes.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bine zis " puteti " . Puteti, daca soacra vine la mediere si e dispusa sa ajungeti la un compromis, altfel... nu puteti sa o rezolvati prin mediere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
va puteti recupera banii trimisi/ cheltuiti in masura in care puteti demonstra ca provin de la dvs: plati bancare directionate, acte notariale/ judecatoresti, etc.
medierea e utila doar in cazul in care aveti in vedere sa cedati din drepturile dvs. in contul unor avantaje
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2020
adriandimitriu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la un avocat cu actele avute și daca puteti face dovada sumelor transferate din contul dvs sau de dvs personal.aveti sanse de castig.Medierea nu va ajuta cu nimic în situația în care sunteti la acest moment..
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum imi pot recupera banii care i am bagat intr o casa Oanabella Oanabella Buna ziua Acum 4 ani am cunoscut un barbat cu care m am casatorit dupa cateva luni,in Londra.in momentul cand l am cunoscut el a cumparat o casa la rosu in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua acum 4 ani am cunoscut un barbat cu care m am casatorit ... Oanabella Oanabella Buna ziua Acum 4 ani am cunoscut un barbat cu care m am casatorit dupa cateva luni,in Londra.in momentul cand l am cunoscut el a cumparat o casa la rosu in ... (vezi toată discuția)
Succesiune AngeLa Simon AngeLa Simon Bună. Am un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager cu socri mei pe o casa care acum nu mai există. Problema este socrul meu a decedat la fel și ... (vezi toată discuția)