deiutu a scris:
-va rog sa ma ajutati cu o metoda legala prin care as putea sa imi serbez linistit ziua de nastere fara sa ma mai gandesc la vecini si la politie
- am inteles ca se face o cerere la asociatie. cum ar trebuii sa arate aceasca cerere?
-sa pun anunt la intrarea in scara?
Puteti sarbatori ziua de nastere fara a deranja vecinii, la un local, un restaurant, un bar, etc. Pentru adulti sunt peste tot asemenea localuri. In ultimii ani se gasesc localuri pentru petreceri chiar si pentru copii. Noi am apelat la acestea si este foarte bine. Fara grija vecinilor, fara deranj in casa si curatenie apoi o zi intreaga, fara teama ca-mi da foc la perdele sau ca-mi varsa mancarea pe canapele, etc. Iar musafirii mai si trebuie sa plece, ca se inchide localul, pe cand acasa mai putea ramane sa doarma la mine ca-i era rau sau era prea obosit.
Asociatia nu are nici o responsabilitate, nu poate interveni. Se mai intampla totusi sa se faca un pic de zgomot (nici intr-un caz sa se joace sarba in apartament) cand petrecem in familie si mai vine o familie, doua eventual cu copiii. Atunci se poate vorbi cu vecinul de dedesubt si sa ne scuzam ca o sa-l deranjam un pic, eventual invitandu-l la mica noastra petrecere.
Afisarea petrecerii la intrarea in scara nu este o modalitate de a va scuza sau de a respecta linistea vecinilor. Pe o scara pot locui peste 100 persoane. Daca fiecare ar sarbatori o data la ziua de nastere si inca o data sau chiar de 2 ori de ziua numelui, ar insemna sa avem si 300 de petreceri pe an. Adica punem afis permanent ca in aceasta scara este o petrecere continua. Cine vrea sa se odihneasca sa mearga la hotel.