avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, eu trebuia sa nasc in 20 octombrie data ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, eu trebuia sa nasc in 20 octombrie data probabila ...

Buna ziua, eu trebuia sa nasc in 20 octombrie data probabila nasterii, dar din cauza unor probleme de ieri sunt internata in spital si voi naste maine. Sarcina la 30saptamani(7luni jumate) Eu ce concediu voi putea lua, cum si cat timp va fi platit? Avand in vedere ca in prenatal nu am mai apucat sa intru.
Cel mai recent răspuns: Mirela092 , utilizator 12:02, 12 August 2020
Buna ziua,
Puteti beneficia de concediul postnatal, mai exact, sa "luati" toate cele 126 de zile ale acestuia dupa nastere, daca doriti.
Daca nu doriti... stati doar cele 42 de zile de concediu de lauzie obligatorii si apoi depuneti actele pentru CCC.
Banuiesc ca aveti stagiul minim de cotizare pentru fiecare concediu in parte, nu?
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
Ionut.ion, utilizator
Am 1an de cand lucrez. Nu stiam daca il pot lua tot si de cand se depune adeverinta de concediu la serviciu, dupa ce voi naste(maine) sau oricand pana pe data de 5?
Atunci este bine.
Faceti un calcul al veniturilor si vedeti daca merita sa stati toata perioada in concediu maternal sau este mai avantajos sa intrati CCC.
Certificatul de concediu medical nu cunosc in cate zile de la eliberare se poate depune la angajator, cred ca in 1-2 zile ( puteti intreba angajatorul sau poate va raspunde altcineva).

Nastere usoara!
Multumesc frumos. Dar aveti idee daca sunt internata de ieri, trebuie sa iau medical pe cele 2zile si dupa aceea sa imi dea postnatal, nu? Mai astept raspunsuri de la cine stie mai bine...si daca iau postnatal si depunsi de indemnizatie din a 43-a zi de la nastere, iau si postnatalul si indemnizatia in acelasi timp?sau se opreste postnatalul?
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
Mirela092, utilizator
Banuiesc ca o sa va dea concediu medical pentru toata perioada in care ati fost internata, cel putin asa ar trebui...
Daca depuneti actele pentru CCC incepand cu a 43-a zi o sa inceteze concediul maternal si indemnizatia aferenta, urmand a intra in CCC si primi indemnizatia aferenta acestuia.

Alte discuții în legătură

Concediul pre si postnatal sircuanda sircuanda Buna seara, am o intrebare , puteti sa imi spuneti daca in concediul prenatal imi iau 30 de zile, restul de 96 le pot lua toate dupa nastere (concediul ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Porumbdiana Porumbdiana Din cele 126 de zile de concediu de maternitate pot sa iau doar 120? Am avut 31 prenatal si pana la 120 postnatal.si nu as vrea sa le mai iau pe cele 5 ramase ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si risc maternal de alaptare gygabi2001 gygabi2001 Buna ziua. Dupa cele 126 zile de concediu pre si postnatal as lua cele 120 pentru risc maternal de alaptare, fiind medic si nu exista spatiu separat pentru ... (vezi toată discuția)