avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Părinții mei sunt despărțiți in fapt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Părinții mei sunt despărțiți in fapt din anul ...

Buna ziua.
Părinții mei sunt despărțiți in fapt din anul 1995 dar nu au divorțat.Sau căsătorit in anul 1979.La acel moment când sau separat eu și fratele meu am rămas in grija mamei ea având un apartament 3 cam dobândit in timpul căsătoriei iar tatăl meu sa mutat separat intr o casa la curte cu suprafața de 300 mp dobândit tot in timpul căsătoriei in anul 1992 dar terenul a fost cumpărat cu chitanța de mâna pe numele tatălui semnat de cumpărător-vânzător și 2 martori.Mama mea a vândut acel apartament in anul 1999 după care ne am mutat de încă doua ori in alte apartamente mai mici iar tatăl meu a primit de fiecare data o parte din banii din vânzarea acelor apartamente după ce semna și era de acord cu vânzarea fără sa se specifice suma de banii in nici un document notarial.Nu au divorțat in toți acești anii pana acum pentru ca el nu a dorit partaj sa împartă acel teren cu mama mea.Acum doua luni mama mea a primit o scrisoare prin care a fost înștiințată ca tatăl a intentat divorț fără sa menționeze nimic deocamdată despre partaj.Intrebarea mea este care sunt procedurile pentru partaj dacă el nu are acte pe aceea casa decât o chitanța de mâna.Din câte știu nu a plătit nici un fel de impozit in toți acești 25 ani.Eu și fratele meu dorim sa contactam un avocat pentru ca mama dorește ca la partaj sa ne ajute pe noii copii ei cu ce va obține in urma partajului.Credem ca tatăl dorește sa facă actele pe aceea casa sa aibe el drept total.Ce costuri poate fi cu aproximație pentru a finaliza actele terenului?Ce costuri pot fi incluzând avocat,notar și toate demersurile.Dorim sa fim pregătiți financiar.Va mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
NicoletaSasu, utilizator

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati! diana-andreea diana-andreea Buna ziua, voi incerca sa va explic problema mea. Tatal meu a primit de la bunicii mei un teren pentru care a facut act de vanzare cumparare in timp ce era ... (vezi toată discuția)
Mai am vreun drept??? elyada elyada In anul 1981 parintii mei au divortat,noi suntem 2 frati,in urma divortului,fratele meu a fost dat in custodia tatalui,iar eu in cea a mamei,casa parinteasca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica ... Aya01 Aya01 Buna ziua, Daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica din casatoria anterioara (sora mea vitrega, eu fiind fratele ei) si vorbim de doua ... (vezi toată discuția)