avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Salut!Cum se pot pedepsi cei care nu respecta izolarea ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Salut!Cum se pot pedepsi cei care nu respecta izolarea la domiciliu ...

Salut!Cum se pot pedepsi cei care nu respecta izolarea la domiciliu si daca in situatia pe care am sa o prezint.
Pe data de 29 iulie sotul unei colege de serviciu era suspect de covid-19.Acesta s a testat urmatoarea zi, dar a continuat sa mearga la serviciu stiind ca este suspect.Colega mea, sotia acestuia a continuat si ea sa vina la munca stiind ca el este suspect, iar ea putea sa dea virusul mai departe.Asta a continuat pana pe 3 august cand in acea seara a afalat rezultataul testului si cum era de asteptat testul era pozitiv.Problema este ca ea a continuat sa iasa si sa ia contact cu lumea.La locul de munca am ramas toti in auto izolare, iar multi au avut simptome.Unul dintre ei s a testat si a iesit pozitiv.
In astefel de cazuri se poate pedepsi macar cu o amenda persoana respectiva?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:33, 12 August 2020
In astfel de cazuri devine incidenta legea penala.
In mod normal, se ajunge la o.condamnare penala doar ca trebuie dovedit ca ea v-a infectat.
Din ceea ce ziceti, par sa existe probe in acuzare.

Daca era negativa nu răspundea penal.
Este foarte complicata situatia.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru zădărnicia combaterii bolilor infecțioase Alexandru.M57 Alexandru.M57 Bună ziua! La data de 24.09.2020 am fost găsit pozitiv în urma unui test covid și am intrat în izolare la domiciliu pentru 14 zile. La data de 01.10.2020 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in 28.10 m-am testat pentru covid fara a avea simptome. ... sonias sonias Buna ziua. In 28.10 m-am testat pentru covid fara a avea simptome. In 29 am primit rezultat pozitiv. In 28 pina la asteptarea rezultatului am facut o garda la ... (vezi toată discuția)
Legea carantinarii CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Legea carantinarii. LEGEA nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic ... (vezi toată discuția)