avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... As vrea sa aplic pentru cetatenia maghiara intrucat o ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

As vrea sa aplic pentru cetatenia maghiara intrucat o strabunica ...

As vrea sa aplic pentru cetatenia maghiara intrucat o strabunica a mea s-a nascut in Transilvania in 1911 si satisfac conditiile. Am intrebat la Ambasada Ungariei din Londra, unde locuiesc, si mi s-a spus ca trebuie sa obtin urmatoarele acte:

1. Certificat de nastere, casatorie, deces - strabunica nascuta in 1911
2. Certificat de nastere, casatorie, deces - bunica (fica strabunicii)
3. Certificat de nastere, casatorie, deces - tatal meu (fiul bunicii)

La punctele 1 si 2 detin doar copii scanate ale certificatelor de nastere si deces ale strabunicii si de asemenea copii scanate ale certificatelor de casatorie si deces ale bunicii. La punctul 3 detin actele originale, deci sunt ok.

Intrebarea este: la Starea Civila mi s-a spus ca certificatele de deces le pot obtine prin cerere pe care o voi depune chiar maine. Din pacate mi s-a spus acolo ca ei nu emit certificate de nastere si casatorie ale unor persoane decedate. Deci cum obtin certificatele de nastere si casatorie? Exista vreo adeverinta sau extras de stare civila ce se poate obtine de la Starea Civila care sa ateste nasterea si casatoria strabunicii si bunicii? Trebuie sa ma duc la arhivele statului? Nu gasesc nicaieri solutia si autoritatile de la Starea Civila nu au rabdare sa explice, m-au repezit si raspund pe jumatate.

Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza un copil nascut in strainatate? draganrandrei draganrandrei Buna ziua, Sunt cetatean roman rezident in Islanda. In curand eu si sotia mea vom fi parinti :) Conform legii cetateniei : \\" Art. 5. - Copiii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - lipsa documente malina_13 malina_13 Buna ziua, In 1983 se incheia un certificat de mostenitor dupa strabunicul sotului, certificat in care mostenitorii erau strabunica (1/4) si bunicul lui ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie Andrea.otilia Andrea.otilia Buna ziua Cum pot cere dubla cetatenie pentru fetita mea, nascuta in ungaria? Are certificat de nastere maghiar.Tatal cetatean maghiar, eu cu dubla cetatenie. ... (vezi toată discuția)