Ce pot să fac dacă am un vecin care arde gunoaie sau animale moarte din gospodărie și nu pot să țin afară hainele la uscat (deoarece capătă un miros insuportabil și trebuie să le spăl din nou) sau geamurile deschise în nopțile de vară pentru a răcori încăperile (deoarece tot fumul intră în casă)?
Daca detineti probe temeinice,sesizati oficial comisariatul garzii de mediu teritorial
Problema dureroasa consta ca intre sesizare ,analiza si eventual control la fata locului trece un timp faptic apreciabil si fara probe temeinice sau martori,aspectele sesizate in plangere nu pot fi confirmate,nu poate fi incheiat proces verbal de constatare contraventie,nu se poate aplica sanctiune
Am cateva filmari si poze. Stiu ca suna amuzant, dar am si un bidon gol pe care l-am deschis cand acesti vecini dadeau foc , dupa care l-am inchis. Nu stiu cat de eficienta e aceasta metoda pentru a avea o "monstra" din acel fum care sa fie analizata, insa ma gandesc ca orice poate ajuta. Mai in gluma, mai in serios, daca reprezentantii garzii de mediu ajung dupa ce vecinii au stins focul, "proba/dovada" o reprezint eu :)) . Nu de alta, dar am fost acum 30 de minute sa filmez (din nou) fumul care iese pe cosul vecinilor si , dupa ce termin de scris , cred ca merg sa fac o baie :)
Poluare cu fum
missy999
Vin și eu cu o întrebare: cui aș putea să mă adresez în următoarea situație? Locuiesc intr-o locuința socială, fiind chiriașul primăriei din ... (vezi toată discuția)