Buna ziua. Dacă am lăsat pe cineva sa stea in casa mea , fără să plătească chirie , ci doar cheltuielile, daca i-am făcut si buletinul pe adresa aceea,se poate sa ma trezesc ca imi ca lua casa? Mentionez ca acea persoana acum vrea sa isi bage apa pe numele ei la mine in casa. Va multumesc . Ar fi de folos sa meargă la notar ca sa faca o declarație legalizată în care sa specifice ca nu are niciun fel de pretentie la tot ceea ce va face acolo si sa fie menționat si faptul ca nu imi plătește mie nimic? Nu vreau sa ma trezesc ca ea băgand apa sau stand câțiva ani în casă mea , va avea vreo pretentie ca eu sa o despăgubesc pt eventualele ei cheltuieli sau si mai rau ca va trebui sa ma judec cu ea pt casa mea...
Buna ziua,
Azi vrea apa, maine electricitate, poimaine schimba iala de la intrare...
Eu as evacua persoana respectiva din casa, stiti vb. aia cu facerea de bine...
Cum are bani sa "traga" apa poate avea bani si sa inchirieze o garsoniera...
andravenache
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu sunt avocat, nici specialista in legi, insa daca as fi in locul dvs., m-as simti mai in siguranta daca as face acte. Respectivul va avea acte cu care sa dovedeasca ca a platit investitiile pe care le face. Mi se pare de bun simt sa aveti si dvs. acte prin care sa dovediti ca atunci cand va pleca nu ii datorati nimic. Ma gandesc ca un contract ,nu stiu ce fel (poate de chirie, cu chirie = zero?), in care sa specificati ca ii permiteti sa locuiasca acolo pe perioada .... (specificata exact - recomandabil cat mai scurta: de la cateva luni pana la maxim un an, timp in care sa il puteti totusi scoate din locuinta daca va decideti ca aveti dvs. nevoie de ea, dar cu un preaviz de 30 de zile calendaristice sau ceva de genul) cu posibilitate de prelungire (ca sa puteti oricand sa va revendicati locuinta), in urmatoarele conditii:
- chirie = 0.00 lei
- trebuie sa mentina starea buna a locuintei, nu are voie sa distruga sau sa vanda nimic din ea
- orice modificari se pot face doar cu acceptul dvs. si in numele dvs.
- investitiile pe care le face (cu acceptul dvs.) nu vor putea fi recuperate sub nicio forma de catre respectivul atunci cand se va muta din locuinta
- si orice alte conditii pe care le considerati necesare pt. a va simti in siguranta.
andravenache
Utilizator 8din 9 utilizatori consideră acest răspuns util
Poate ca nu ii ia casa, dar ii poate solicita banii pe investitiile facute (din propria lui initiativa si pentru propriul confort). Daca ti se permite sa locuiesti intr-o casa, care nu este a ta, pe gratis, mi se pare de bun simt sa nu pretinzi acei bani inapoi (decat daca ai convenit cu proprietarul acest lucru, in prealabil).
Iar daca investitiile vor fi mari si proprietarul nu isi permite sa restituie acea suma? E posibil sa fie nevoit sa vanda casa pentru a achita datoriile pe care nu si le dorea, nu?
Asta fara a lua in calcul posibilele excrocherii - nu pot sa imi imaginez acum, insa mintea infractorilor are o imaginatie bogata, caci mie, personal, mi s-a intamplat "inimaginabilul" (o femeie a vandut un teren pe care il mostenisem de la tatal meu, de exemplu). Nu spun ca cel pe care doamna sau domnul care a postat aceasta intrebare l-a primit in casa e infractor. Dimpotriva, poate fi un om onest si cu cele mai bune intentii. Dar atat timp cat nu putem stii ce e in mintea si inima nimanui, e mai intelept sa actionam preventiv.
raluk0207
Utilizator 2din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Si de ce ar investi cineva intr-un imobil care nu ii apartine legal, pentru ca mai apoi sa mai cheltuiasca niste bani (pe litigii) ca sa isi recupereze investitia?
Nu are absolut nicio noima.