avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate la modificarea de gradului de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate la modificarea de gradului de invaliditate

Sunt pensionar cu pensie de invaliditate. Anul trecut am fost reexpertizat medical și am fost trecut de la gradul II la gradul I. Surpriza foarte mare, în loc să crească pensia aceasta a scăzut, motivul fiind că, de această dată, nu se poate acorda stagiu potențial pe motiv că nu am vechimea necesară (stagiu de cotizare) suficient pentru această nouă situație, Menționez că pensionarea inițială a fost în anul 2011, la vârsta de 42 ani și recalcularea s-a făcut în 2019 la vârsta de 51 de ani, iar în această perioadă nu am avut voie să muncesc legal, deci nu am avut posibilitatea legală de a acumula vechimea necesară pentru a se putea adăuga la stagiul de cotizare.
Ce este de făcut în această situație ?
Cum se poate demonstra că situația nu este corectă?
Se poate face ca perioada de pensionare de invaliditate să se considere perioadă cu stagiu de cotizare O și să se ia în considerare la recalcularea (modificarea) pensiei de invaliditate ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:04, 14 August 2020
Cunoasteti raspunsul meu.
Poate vor fi si altele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate-schimbari de grad ContSters377905 ContSters377905 Mentionez ca am fost pensionata in 26.06.2001 la varsta de 42ani, 6luni si 4 zile in gradul 2 de invaliditate cu o vechime in munca de 20 ani,6 luni,15 zile.In ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate todea daniel todea daniel Buna ziua.Numele meu este Todea Daniel Marius,pensionar pe caz de boala,din 2003.Initial gradul obtinut a fost gradul 2.In 2005,la cererea mea,am trecut la ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie de invaliditate la modificare grad de invaliditate DraganFlorin DraganFlorin Sunt pensionar de invaliditate gr. II din anul 2011. La momentul respectiv, aveam stagiul total de cotizare realizat de 19 ani și 3 luni, stagiul de cotizare ... (vezi toată discuția)