avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Un Angajat a fost declarat pozitiv cu COVID 19 (nu a ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Un Angajat a fost declarat pozitiv cu COVID 19 (nu a avut contact ...

Un Angajat a fost declarat pozitiv cu COVID 19 (nu a avut contact cu ceilalti angajati) si a primit doar o scrisoare medicala si o decizie- in care este mentionat doar perioada ce trebuie sa stea la domiciliu. Intrebarea mea este:
1. ii va acorda cineva concediu medical? daca da cine ete indreptatit sa faca lucrul asta
2. daca nu se va acorda cum va fi trecut el in pontaj?doar oe baza deciziei?
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 09:21, 14 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe perioada izolării, persoana diagnosticată cu SARS-COV2 are dreptul la concediu medical, iar acesta se acordă de medicul de familie sau, după caz, de medicul curant pe baza certificatului eliberat de către DSP (acea decizie despre care ați menționat mai sus).
Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru izolare reprezintă 100% din baza de calcul stabilită potrivit legii şi se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Dacă respectivul angajat era în carantină (în izolare stau persoanele diagnosticat cu covid), atunci discutam dacă angajatul respectiv poate sau nu să presteze munca de la domiciliu. Or, angajatul dumneavoastră este confirmat și băgat la izolare - obligatoriu trebuie să beneficieze de concediu medical și de indemnizație.

Să trimită decizia de la DSP la medicul lui de familie și să i se elibereze certificatul medical.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical covid TncAndrei TncAndrei Buna ziua, Mama a avut Covid și a primit o decizie de izolare de la DSP pentru 7 zile. Între timp alți membri ai familiei au fost testați pozitiv. Mama ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cic cu concediu de carantinare (covid-19) Cri I. Cri I. Suprapunere CIC cu concediu de carantinare (covid-19) Bună ziua, Mă aflu într-o situație \"absolut specială\", după cum au intitulat-o angajații ... (vezi toată discuția)
Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile ... dritaS dritaS Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile prelungește izolarea la domiciliu încă 14 zile de la data testării?Va rog ! Care este ... (vezi toată discuția)