Buna ziua! In data de 6 aug. a.c. am fost la serviciul comunitar din judetul de resedinta pt. a depune actele in vederea transcrierii dreptului de proprietate asupra unui autoturism. Programare online, formulare descarcate/completate, am zis ca-s cu temele facute. Gresit! In cerere si in fisa de inmatriculare, exemplarul al II-lea, am solicitat inscrierea in certificatul de inmatriculare ca utilizator a unei doamne care nu-mi este ruda, cu care nu sunt casatorit, dar cu care formez un cuplu de multi ani. Functionara de la ghiseu a spus ca nu se poate, ,,are dispozitii". Am rugat-o sa numeasca legea, ordinul, etc care reglementeaza acest aspect. A refuzat. In 6 aug. era in vigoare ordinul mai 1501/2006. Ce se spune la art.3 al. (2) ,,La cererea scrisă a proprietarului unui vehicul, în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se poate înscrie și o altă persoană decât proprietarul, specificându-se calitatea în care aceasta poate utiliza vehiculul.[...]" I-am spus functionarei ca este partenera mea, dar in lipsa oficializarii/recunoasterii parteneriatului civil, nu pot depune vreun act. Intrebare: a) de cand melitia ne cenzureaza dreptul de a dispune de bunurile proprii, PE TIMP DE PACE, vorbesc de un autoturism, nu de o pusca? b) Care sunt acele ,,calitati" care i se cer unei persoane pt. a fi acceptata de organ ca utilizator al unui bun propriu apartinand unei alte persoane, cand intre proprietar si utilizator nu exista legaturi de rudenie/casatorie?! c) Mai in gluma, mai in serios, credeti ca ar trebui sa incep un demers dupa modelul Coman&Hamilton versus Romania, sa ajung cu un fleac pana la CEDO?! Va multumesc!
In 21.08.2020 am primit un raspuns de la serviciul inmatriculari. Nu-l pot posta, avocatnet nu permite atasari, iar sa ma apuc sa-l rescriu ar fi ridicol, au trecut mii de ani de la scribii Egiptului. Upload-ul si apoi postarea link-ului ar merge, dar e nevoie sa-ti faci cont. Doar ca am sute de conturi, mi-ajung! Bref: e nevoie de un contract de comodat(?!), stiu, o tampenie, nici in ordinul mai 1506/2006 si nici in ordinul mai 120/13.08.2020 nu apare aceasta conditie, dar asta mi-au cerut! P.S. Nu mi-au spus daca se multumesc cu unul sub semnatura privata sau vor ceva legalizat.