avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masina cu 2 proprietari? se poate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masina cu 2 proprietari? se poate?

Buna ziua! eu si iubitul meu vrem sa ne luam o masina si as vrea sa stiu daca putem fi trecuti amandoi ca si proprietari. mentionez ca nu suntem casatoriti.multumesc
Cel mai recent răspuns: elbandito , utilizator 14:56, 6 Septembrie 2010
sigur ca se poate proceda astfel. inscrieti masina pe numele amandurora si astfel veti fi coproprietari in egala masura.
Si eu sunt interesat de acest lucru, se poate te rog sa imi explici cum se procedeaza, nu am vazut rubrica pentru al 2-lea proprietar sau cum se face ? multumesc
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
elbandito, utilizator
NU mai urmareste nimeni acest topic ? un pic de ajutor va rog ... o cale de a trece o masina pe 2 proprietari
In actul de vanzare-cumparare pot fi trecuti 2 proprietari, dar masina va fi inscrisa si va avea talonul pe un singur proprietar! Pe talon nu pot fi trecuti ambii proprietari. La fel, la sectia financiara, un singur proprietar! Va spun din experienta personala, am mostenit impreuna cu mama un autoturism, si la schimbarea talonului si la sectia financiara nu s-a putut inregistra decat un singur proprietar!
Masina a fost cumparata de noua, am factura pe un singur nume ... care act de vanzare-cumparare ?

Am mai gasit pe alte forumuri si alte pareri exemplu:

conform Ordinului ministrului MAI nr. 1501/2006, publicat în Monitorul Oficial 941/21.11.2006.

La cererea scrisă a proprietarului unui vehicul, în certificatul de înmatriculare se poate înscrie şi o altă persoană decât proprietarul, specificându-se calitatea în care acesta poate utiliza vehiculul.


sau

Se poate inregistra coproprietatea unui autoturism in CIV, pe baza unei declaratii la Politie, prin care cei doi accepta reciproc si de comun acord ca unul sa fie "proprietar" iar cel de-al doilea sa apara la mentiuni ca si coproprietar.
Desigur, impozitul il va plati proprietarul (nu la comun, ca nu au aceeasi adresa si aceeasi fisa fiscala) iar cei doi se inteleg (sau nu) cum impart.
De fapt singura diferenta este legata de imposibilitatea instrainarii ulterioare fara acordul ambilor dar nu sunt stabilite cote-parti de proprietate (ca in cazul proprietatii imobiliare, unde se specifica in CF - acolo unde exista, cota parte de proprietate a fiecaruia, pentru proprietati in indiviziune).

randomm
27 May 2007, 00:33
M-am cam lamurit. Intre timp am intrebat si eu un jurist si s-au confirmat cele spuse de Smiley si adi_ar. Va multumesc pentru raspunsuri. Se poate inchide.



Astept opinii, oricum o sa trebuiasca sa fac un drum al politie sa mi se spuna exact.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
elbandito, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot înscrie masina pe numele a doi proprietari? Vladh99 Vladh99 Buna, doresc să cumpăr o masina, dar vreau sa fim trecuți doi proprietari in actele mașinii, eu si iubita mea, cum se poate si care sunt pasii? (vezi toată discuția)
Masina radiata frincu melania frincu melania buna ziua, as vrea sa va intreb cum pot radia masina parintilor mei care a fost vanduta cu toate actele iar noul proprietar nu vrea sa mai faca actele . am ... (vezi toată discuția)
Cat timp pot circula cu masina inmatriculata pe numele fostului proprietar? AnaDemeny AnaDemeny Am cumparat o masina inmatriculata in Romania in 2006, apoi in 2010. La momentul respectiv, nu s-au platit decat accize vamale si acum trebuie sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)