avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 proprietari ai unui autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 proprietari ai unui autoturism

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea problema:

A fost cumparat un autoturism pe numele unei persoane fizice.
Insa, se doreste sa fie doi proprietari pentru acest autoturism ( 50% - 50% ). Iar intre acesti proprietari nu exista grad de rudenie.

Pueti sa-mi spuneti care este calea legala de a face acest lucru? ( notar, autoritati..)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 12:53, 5 Noiembrie 2010
Transferul dreptului de proprietate cu privire la autoturisme se face direct la poliţie. Sunt contracte tip. Sincer nu am mai auzit de o asemenea speţă ca a dumneavoastră şi mă îndoiesc de faptul că ar putea fi înscrise două persoane ca şi proprietari pe talonul maşinii. Aţi contribuit în păţi egale cu suma necesară pentru achiziţionarea maşinii?
Numai de pe talonul maşinii poate rezulta faptul că sunt amândoi proprietari în părţi egale?
Nu poate fi legalizat vreun document la notariat, saula poliţie, sau în altă parte?

Da, amândoi au contribuit în părţi egale cu suma necesară achiziţionării autoturismului.

...talonul,cartea de identitate,etc sunt doar documente administrative si nicidecum acte de prioprietate...actul de proprietate este contractul de vanzare-cumparare in care pot fi trecuti toti cumparatorii...nu este mai putin adevarat ca in actele administrative poate fi trecut :O doar o singura persoana...daca se doreste ca in talon sa mai apara inca o persoana, vedeti ca exista undeva o rubrica speciala in care a 2-a persoana poate fi trecuta dar doar ca utilizator...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate autoturism nou prichindelisor prichindelisor M-ar ajuta joarte mult un pic de ajutor. Am cumparat un autoturism nou impreuna cu prietenul meu (nu suntem casatoriti) si am pus banii impreuna. Cum putem sa ... (vezi toată discuția)
Impunere fiscala auto madeira madeira Cum se impune fiscal un autoturism care are doi proprietari? Mentionez ca autoturismul a fost cumparat in cote egale, si cumparatorii nu au domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Numar de proprietari la o masina. urgent omiduka omiduka Suntem 2 tineri necasatoriti, si cumparam o masina. Putem sa fim amandoi prorietari , masina sa fie pe ambele nume?Sau unul e proprietar si unul ... (vezi toată discuția)